fredag 15 februari 2019

Om skilsmässa

Först när skilsmässan vunnit laga kraft kan man gifta om sig på nytt. Gemensam ansökan om skilsmässa (e-tjänst) Blankett. Om du har skilt dig utomlands ska du ansöka om att få skilsmässan registrerad i folkbokföringsregistret.


Det gör du genom att besöka närmaste servicekontor och be om att få skilsmässan registrerad. Vid besöket ska du ta med dig din skilsmässodom.

Det är viktigt att det framgår av skilsmässodomen att den är slutgiltig. Om du vill skiljas ska du ansöka om skilsmässa vid den tingsrätt som din kommun tillhör. Du ska upprätta en gemensam ansökan om skilsmässa. Hur ansöker man om skilsmässa ? För att kunna skiljas måste åtminstone en av makarna lämna in en ansökan om äktenskapsskillnad till tingsrätten.


Därefter påbörjas i vissa fall en betänketid. Att ansöka om skilsmässa (eller äktenskapsskillnad som är den korrekta juridiska termen) är inte komplicerat.

Därför ger vi dig nu möjlighet att på ett enkelt och smidigt sätt snabbt få tillgång till psykologisk behandling direkt från ditt vardagsrum. Om barnen bor lika mycket hos båda föräldrarna efter en skilsmässa , behöver ingen betala underhållsbidrag. Ni bestämmer tillsammans hur ni delar på kostnader för kläder, resor, fritidsaktiviteter och annat.


Men om barnen bor mer hos den ena föräldern ska den andra föräldern betala underhållsbidrag. Skilsmässa Juridik, känslor, forum, tips m. Här hittar du all information du behöver för din skilsmässa. Juridiska regler, men även tips på hur du kan undvika eller gå vidare med din skilsmässa.


För att skiljas måste en ansökan om skilsmässa upprättas. I en tid då det mesta går att göra online, kan det kännas märkligt att just processen kring att ansöka om skilsmässa ska vara så komplex. Om ni är gifta och vill skiljas ska ni fylla i och underteckna en skilsmässoansökan, som skickas till tingsrätten. En ansökan kan också skickas in av enbart en förälder. Om ni har barn som är yngre än år finns det en obligatorisk betänketid på minst sex månader innan skilsmässan blir giltig.


Larry King har varit gift med sju olika kvinnor. En skilsmässa är ofta komplicera både psykiskt och juridiskt. En av dem gifte han sig med två gånger, vilket innebär att detta kan bli hans åttonde skilsmässa.


Tillsammans med Shawn King har Larry King sönerna Cannon, 1 och Chance, 20.

Att skilja sig i Sverige går snabbt och är relativt okomplicerat. Det första steget är att skicka in en ansökan om skilsmässa till tingsrätten. Om du vill få hjälp med att göra denna ansökan är du välkommen att klicka här. Tingsrätten upplöser sedan äktenskapet genom dom. Var noga med att inte använda ditt barn som samtalspartner om din sorg och smärta kring detta, om hur illa du tycker att barnets pappa eller mamma har betett sig mot dig, även om du kan ha rätt i vad du tycker.


Fler artiklar hittar du i följande artikelserier: Familjeadvokaten, Psykologen svarar och Sant och falskt om kärlek. Om ni är överens om att skiljas blir skilsmässan ofta enklare, även om det fortfarande är en del saker att ha koll på. Om ni vill slippa att oroa dig för allt administrativt kan ni snabbt och enkelt få hjälp med er skilsmässoansökan online. Det finns en bra film där människor i olika åldrar som har varit med om föräldrars skilsmässa intervjuas.


Men en skilsmässa handlar inte bara om att säga hej då till en person man trodde att man skulle dela livet med. Det medför också en lång rad praktiska besvär. Här är råd som gör skilsmässan lite mindre komplicerat.


Ansökan om skilsmässa kan lämnas in gemensamt eller av den ena parten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg