tisdag 12 februari 2019

När kan man som tidigast ta graviditetstest

Misstänker du att du är gravid så bör du ta ett graviditetstest. När kan man då göra ett graviditetstest ? Många vill göra ett gravtest så tidigt som bara möjligt. Gör du testet för tidigt så finns det dock en risk för att testet visar ett felaktigt resultat. Vänta till mensen uteblivit innan du gör ett graviditetstest.


Generellt kan man säga att chansen för att se ett positivt resultat på graviditetstesten är större ju tätare på den förväntade menstruationsdagen man testar, eller om den dagen redan har passerats.

Så om du exempelvis väntar din mens den 15:e i månaden kan du testa så tidigt som den 10:e. Ta hjälp av vårt användbara beräkningsverktyg ” När du ska testa” för att ta reda på när du kan testa med Clearblue Early Detection graviditetstest – som ger dig resultat tidigare än alla andra test. Idag finns det graviditetstester av varianten ”testa tidigt ” graviditetstest , dvs att testet indikerar redan dagar före förväntad mens. Kort efter att befruktningen har ägt rum börjar produktionen av graviditetshormonet hCG ( som är en förkortning av Humant Choriogonadotropin).


Så gott som alla tester visar ett säkert svar samma dag som mensen skulle ha kommit. Om du inte vet när mensen ska komma kan du lita på ett graviditetstest tre veckor efter ett oskyddat slidsamlag, eller ett försök till befruktning. Säkrare ju längre du väntar, men jag kollade när min mens var ca 3-dagar sen) Jag har lärt mig att ju mer man tänker på det- desto svårare blir det, så försök att bara leva som vanligt.


De flesta kvinnor som försöker bli gravida vill veta det så fort som möjligt, och just när man försöker bli gravid är det många som har svårt med tålamodet. Det finns speciella grav.

Så när kan man börja testa med graviditetstest ? Utebliven mens men negativa graviditetstester ? Här i nätbutiken kan du köpa graviditetstester som kan visa positivt så tidigt som dagar efter ägglossning. Nackdelar med att ta ett graviditetstest tidigt. Den största nackdelen med att ta ett graviditetstest för tidigt är att det kan testas fel. Man brukar räkna från sista mensens första dag, och om nästa mens inte kommer i tid kan du göra en graviditetstest ( veckor ). Om däremot mensen är oregelbunden kan man behöva göra testen vid flera tillfällen.


Hur ser tidiga graviditetstecken Om du märker att du har värmevallningar och ett minskat intresse för samlag kan det hända att du. Men oftast dröjer det ytterligare 5-dagar innan testet blir positivt. Med blodprov kan man upptäcka en tidig graviditet redan dagar efter ägglossning men så tidigt går det inte att få utslag på ett vanligt graviditetstest på urin.


När man använder gravtest i hemmet finns det tre primära misstag kvinnor gör. Du kan bli överväldigad eller bedrövad när du försöker ta reda på om du är gravid så tidigt som möjligt. Men ifall du ger dig an att göra testet tätt inpå att du tror du har blivit gravid finns det flera fallgropar att gå i. Man kan som tidigast få ett positivt graviditetstest på urin dagar efter ägglossning.


Du kan även gå till en mottagning för hjälp med att göra ett graviditetstest. Vid funderingar kan du kontakta en barnmorskemottagning. I princip alla graviditetstest kommer att ge ett säkert svar vid den tid då mensen skulle ha kommit.


Kroppen kan snabbt visa att du är gravi men de tecken som kroppen visar kan också orsakas av stress, hormoner eller av andra faktorer. Hur tidigt ska man ta graviditetstest efter det?

Står inte: Har fortfarande liknande mensvärk därnere.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg