torsdag 14 februari 2019

När kan man testa gravid

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser.


Oavsett när du testar kan du lita på noggrannheten hos ett ” Gravid ”-resultat med alla Clearblue graviditetstester. Om du testar tidigt bör du dock vara medveten om att även om ditt resultat visar ”Inte gravid ” kan du fortfarande vara gravid.

Om du försökt att bli gravid länge så vill du säkert ta ett graviditetstest så snabbt du bara kan. För att svara på frågan när man kan göra ett graviditetstest så behöver man också veta hur ett sådant test fungerar. Längre ner på sidan får du svar på när du tidigast kan göra ditt gravtest.


De flesta kvinnor som försöker bli gravida vill veta det så fort som möjligt, och just när man försöker bli gravid är det många som har svårt med tålamodet. Så när kan man börja testa med graviditetstest? Utebliven mens men negativa graviditetstester?


När kan man ta en graviditetstest?

Generellt kan man säga att chansen för att se ett positivt resultat på graviditetstesten är större ju tätare på den förväntade menstruationsdagen man testar , eller om den dagen redan har. När du skall testa med Apotekets graviditetstest, som jag uppfattade att du frågade om, så skall du testa tidigast från den dag som du förväntar dig att få din mens. De flesta graviditetstest skall användas från och med denna dag, förutom Clearblue som kan användas någon dag tidigare. När denna konstiga blödning upphörde så testade jag mig med garviditetstest men det visade negativt. Jag är enligt graviditetskalendern i vecka 4. Du är säkert nyfiken på om du är gravid eller inte och kan inte vänta på att få göra ett graviditetstest.


Men hur snart kan du testa dig och ändå få ett pålitigt resultat? Du kan gå in i BIM April tråden om du vill se bilderna på testen. Postades av mig den 4:e och 5:e april. Det finns olika sorters tester som är olika känsliga och kan ge svar olika tidigt.


Så gott som alla tester visar ett säkert svar samma dag som mensen skulle ha kommit. Om du inte vet när mensen ska komma kan du lita på ett graviditetstest tre veckor efter ett oskyddat slidsamlag, eller ett försök till befruktning. Med Clearblue kan man testa några dagar innan BIM, det finns då risk att testet missar att man är gravid. Denna risk krymper för varje dag, och på BIM är resultatet i princip säkert (men får man neg. men ingen mens på en vcka så ska man ta ett nytt test, vissa kvinnor har för låga hormonhalter för att testet ska känna av dem).


Ibland blir det ingen graviditet när man försöker att befrukta ett ägg med spermier.

När man har försökt att få till en befruktning i mer än ett år brukar det kallas för ofrivillig barnlöshet. Att det inte blir någon graviditet kan bero på olika saker. Men kära värl kasta dig i bilen och köp ett test så fort du kan ! Om du skulle haft mens i fredags så visar test positivt samma dag som utebliven mens. Men säger du att du hade ÄL i fredags så ska du vänta veckor. Men du menade väl att du hade BIM i fredags?


Annars blir det lagom till nyår att. Det är bara att hålla tummarna! Hur tidigt kan man testa ? När på dygnet ska man testa ? Kan man lita på graviditetstest?


Bör man göra fler än ett graviditetstest? Finns det tidiga graviditetstecken som kan vara skäl att gravidtesta? Vad gör man om testet är positivt?


Först när hCG-nivån är så hög som när graviditetstesten ger ett utslag kan du mäta att du är gravid , även om du vid det laget har har gravid i flera dagar eller veckor. Detta sker oftast omkring tidpunkten för när du skulle haft menstruation om du inte hade blivit gravid. Det påverkar självklart när man testar positivt, tillägger hon. Utvecklar falska symptom. En stark önskan om att bli gravid kan till och med leda till en växande mage - och en såkallad inbillad graviditet.


När är man mest fertil egentligen? Här kan du läsa om hur du hittar till dina mest fertila dagar, dvs. Ett ägg kan bara befruktas under några få dagar i en cykel i förbindelse med din ägglossning - så det är viktigt att veta när dessa dagar infaller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg