fredag 22 februari 2019

Hur ska man göra för att bli gravid

Se foton på gamla klasskamrater! Hur blir man gravid snabbt. Det finns många tips och råd för hur man kan bil gravid snabbt och för hur man kan göra kroppen mer mottaglig för en graviditet. Det enklaste svaret på hur man blir gravid snabbt är att ha sex ofta och regelbundet i samband med ägglossningen (räkna ut din ägglossning).


E-vitamin båda två, det är bra både för lusten och förmågan att bli gravid.

E-vitamin finns i kallpressad olivolja, nötter, leverprodukter med mera. Ibland blir det ingen graviditet när man försöker att befrukta ett ägg med spermier. När man har försökt att få till en befruktning i mer än ett år brukar det kallas för ofrivillig barnlöshet.


Att det inte blir någon graviditet kan bero på olika saker. Det är vanligt med barnlöshet och det kan finnas hjälp och behandling. Vad man inte ska göra.


Mannen ska helst inte basta eller ta heta duschar.

Kvinnan ska helst inte basta eller duscha hett. Så de är missionären och kuddar under baken för att de ska bli rätt lutning och spermierna ska lätt kunna simma åt rätt hålll! Sen så ligger jag så så länge de bara går. Det är mycket som ska klaffa, inte bara tajmingen för själva samlaget. Tajmingen är förstås viktig, ägget lever mellan och timmar och spermierna kan i vissa fall leva upp till dygn, men 2-dygn anses som normalt.


En förutsättning för att det ska bli något barn är att spermierna når ägget vid rätt ti omkring tiden för ägglossning. Vill ni ha barn så snart som möjligt, och det ännu inte blivit något barn efter ett års försök, kan man kontakta gynekolog eller specialklinik för en fertilitetsutredning. Vi vet att entusiasmen för och njutningen av sex snabbt kan försvinna när försöken att bli gravid misslyckas, och detta kan utsätta relationen för stress. Dessutom tenderar kvinnor i dag att vara äldre när de försöker bli gravida för första gången, vilket innebär att det finns en ökad stress kring befruktningen som inte fanns hos tidigare generationer. Socialstyrelsen och Livsmedelsverket rekommenderar (och detta ska även alla MVC följa) kvinnor i barnafödande ålder, och särskilt de som planerar att bli gravida , att öka sitt intag av folat till minst 5mikrogram per dag ( mg) för att minska risken för fosterskador i centrala nervsystemet, t ex ryggmärgsbråck.


För att bli gravid så måste spermien borra sig in i ägget, vilket inträffar antingen när en man eller kvinna har samlag eller på konstgjord väg. Kvinnor har under sina fertila år ägglossning en gång i månaden och det är precis dagarna innan detta som du bör ha samlag om ni ska bli gravida. Både mannen och kvinnan bör tänka på hur och vad de dricker om man försöker bli gravid. Hos mannen påverkar det både kvaliteten och mängden spermier som produceras och hos kvinnan kan det påverka ägglossning samt öka risken för infertilitet.


Det finns massvis med olika märkningar och symboler där ute i hyllorna med schampo, hudkrämer och deo.

Det gäller även när man tränar som gravid , att man ska göra det man känner för och nöja sig med det. En vanlig missuppfattning är ju att träning måste vara på ett visst sätt. Många mediciner vet man inte hur det påverkar kroppens förmåga att bli gravid eller fostrets utveckling. Dessa rekommenderar man då, om möjligt, att sluta med eller att man tillsammans med läkare hittar en lösning.


Många säger att man kan känna längst ner på magen om man är extra hård men det behöver väl inte märkas nu. Hur ska jag göra för att bli gravid ? Du kan känna dig glad även om du inte vill ha barn just nu. Det kan kännas härligt att veta att kroppen funkar som den ska och att det går att bli gravid eller göra någon gravid.


Kanske känner du ingenting, eller så blir du rädd inför det beslut som måste tas och hur det kommer påverka din framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg