tisdag 26 februari 2019

Jojo moyes livet efter dig

Skickas inom 1-vardagar. Boken har 1st läsarrecensioner. Uppföljaren till livet efter dig heter arvet efter dig och den var egentligen inte tänkt att skrivas men fansen nästan krävde en uppföljare och så blev det. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från kaféet där hon jobbar. Jag tycker inte den hanterar temat på ett bra sätt.


Jojo moyes livet efter dig

Inspirerande och hjärtskärande om kärlek mot alla odds. Lou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv. Det är en gullig film rakt igenom, utan krusiduller.


Louisa Clark kommer till New York, redo att börja ett nytt liv och säker på att hon kan omfamna det nya äventyret samtid. Jojo Moyes efterlängtade sista del i trilogin om Lou! Med En andra chans avslutas trilogin och cirkeln är sluten.


Det måste vara den bästa sortens läsning, när man äntligen får tid (eller tar sig tiden) att grotta och gotta ner sig i massor av böcker. Det som från början tycks vara en feel-goo även innehållande sorg och kärlek, utvecklas till något så mycket mer. Om att ha val, kunna leva det liv man vill. Efter ett tag så inser Lou att Will tröttnat på att vara fast i rullstolen, att vara beroende och han vill ta livet av sig. Hon bestämmer sig för att försöka få honom att ändra sig.


Vad hon inte inser är att det också kommer att påverka henne. Så vad händer när livshungrig ung man blir både förlamad och förälskad och vill dö? En dag råkar han ut för en olycka och. Kanske hade det med förväntningarna att göra. Louisa ”Lou” Clark bor i en pittoresk stad på den engelska landsbygden.


Utan att veta vad hon egentligen vill i livet hoppar hon mellan olika ströjobb och hjälper till att försörja sina föräldrar. Han är deprimerad och trött på allt och bestämmer sig för att åka till en klinik i Schweiz för att avsluta sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, f. Will har bestämt sig hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig. Ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid.


Det är mer än bara en vanligt charmig feelgood-bok. Livet efter dig har blivit enormt älskad och populär i England. Om du är ute efter en tänkvärd bok med en annorlunda kärlekshistoria är det här precis rätt bok för dig. Den hade ju fått så bra kritik och många var det som rekommenderat den efter sommarens semesterläsning.


Jojo moyes livet efter dig

Den gick inte riktigt hem hos oss Pocketpinglor. Eleven redogör huvudsakligen för dess två huvudkaraktärer och diskuterar även bokens språk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg