onsdag 27 februari 2019

Kännslor

Genom att de kan komma till uttryck har de funktionen att inducera och kommunicera något. En person som gråter vet vi är ledsen. Martin Lämna en kommentar.


Arg Besviken Förskräckt Förvånad Generad Hjälplös Häpen Ilsken Irriterad Kylig Kraftlös. Men de kan också göra att vi beter oss på sätt som vi inte förstår eller gillar, och bli ett hinder för oss. Här ger två erfarna psykologer praktiska tips och strategier för hur vi kan hantera svåra känslor i vår vardag.

Så lär vi oss om våra känslor. Barndomen har stor betydelse för hur vi senare i livet uttrycker våra känslor. Kan föräldrarna uttrycka sina känslor på ett nyanserat och konstruktivt sätt, så brukar barnen också bli duktiga på det. Men det handlar inte bara om föräldrarna.


Dessa känslor korrelerade med en starkare känsla av social kontakt med andra och en ökad stimulans av vagusnerven. Men en del människor som diagnosticerats med någon form av autismspektrumstörning är mycket intelligenta och har en exceptionell känsla för detaljer. De skapar vår upplevelse av identitet och självkänsla, de är verktygen för att förstå andra.


Arbeta gärna vidare i samtal eller andra övningar med de känslor som är svåra att uttrycka.

Notera om det finns variationer i hur barnen målar Litens känslor och hur de berättar om dem. Använd gärna variationerna i målarbladen för att synliggöra för barnen att det är möjligt att uttrycka en och samma känsla på olika sätt. Jag söker bilder på känslor och jag laddade hem scribd men hittar inte hur jag ska söka för att finna de.


Dina känslor påverkar din hälsa. Att veta hur vi uttrycker känslor kommer att hjälpa oss att undvika fysiska problem och emotionell smärta. Uttrycka känslor i steg. Med lite träning och några enkla steg kan du identifiera dina känslor bättre för att du lättare ska kunna uttrycka dem. Smärtsamma känslor är en naturlig del av varje människas liv och går inte att undvikas.


Lidande däremot går att förebygga genom att du lär dig att acceptera, stå ut och reglera dina känslor. Vi har mycket större makt över våra känslor än vi tror. Din hjärna lyssnar av kroppen och gör känslor som passar den situation du befinner dig i. Psykologiprofessor Lisa Feldman Barrett anser att det är hög tid att vi uppdaterar vår syn på känslor.


Känslor fyller en viktig funktion för oss människor. Skickas inom 5-vardagar. Köp Alla dessa känslor : vad betyder de? Jennifer Moore-Mallinos på Bokus. Vill man ha materialet så går man med i gruppen mariaslekrum på fb, där kan man ladda ner.


Observera gäller allt material på bloggen.

Om nyårsafton var hummer, oxfilé och champagne, nyårsdagen var att sova till klockan ett, äta en. Att fördöma sina egna känslor kan öka den emotionella stressen, så det har stor betydelse att visa hur viktigt det är att acceptera sina känslor helt och fullt. Det är ibland svårt att tolka och förstå yttre händelser i tillvaron.


Lika komplicerat kan det vara att tolka, förstå och sätta ord på känslor och tankar. Skoltiden är en period i livet då eleverna utvecklar sociala färdigheter och bygger relationer – vilket också kan resultera i starka känslor och konflikter. Det finns elva känslokort där figuren Liten uttrycker olika känslor.


Tänk på att inte styra barnens tolkning av känslorna genom att läsa texten. Det finns ingen tolkning som är rätt eller fel för den känsla som Liten gestaltar. Skriv gärna ut bladen och laminera dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg