fredag 19 april 2019

Psykolog depression

Tjänsten är kopplad till landstinget och kostar därför endast 1kronor. Alla Våra psykologer är legitimerade. Oftast får du träffa någon samma dag du söker hjälp. Ta del av dina journalanteckningar.


Säker inloggning via ditt bankid.

Om psykisk ohälsa och behandling. Vill du jobba som psykolog hos oss? Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. Få bort depressionen i dag med ljudbok.


Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig.

Maila eller ring och boka in en samtalstid! Det finns idag åtskilligt forskningsstöd för att negativa erfarenheter i barndomen kan leda till depression och liknande psykiska problem (se vidare under ”lästips” nedan). Jag heter Daniel Kraft och är legitimerad psykolog. Jag arbetar med integrationsterapi.


Merparten av de som söker kontakt med psykolog , har ångest eller depressiva symtom ( depression ), inte sällan både och. Utmattning eller utbrändhet leder tex nästan alltid till ångest och många gånger även till depression. Att t ex boka en tid till psykolog upplevs ofta konstruktivt, bara handlingen, att ta itu med sin situation har positiva effekter på måendet och blir startskottet på vägen tillbaka mot en bättre hälsa. För många människor som drabbas går en depression över av sig själv men det kan vara en oerhört svår period.


Depressioner och nedstämdhet. Psykoterapi med fokus på psykisk hälsa och personlig relevans. Det är erkänt att psykoterapi ger minst lika bra effekt som medicinering vid lindrig eller måttlig depression. När du söker vård för depression får du berätta hur du mår. Det finns inga prover eller kroppsliga undersökningar som kan visa om du har en depression.


Bedömningen görs helt utifrån det som kommer fram i samtalet. Den du träffar kan vara en läkare, sjuksköterska, psykolog , socionom eller någon annan som har psykiatrisk kompetens.

Det är inte alla människor förunnat att njuta av årstidernas växlingar. För en liten del innebär övergången till en ny årstid att man varje år insjuknar i depression. Vanligast är att detta sker under den mörkaste delen av året, det vill säga under hösten eller tidiga vintern.


Idag vet vi att mer än av alla som drabbas av depression kan bli friska genom terapi, medicin eller en kombination av båda. Mani kan beskrivas som motpolen till depression – en manisk person är mycket energisk och upprym ofta febrilt aktiv, och saknar omdöme och självkritik. Ett fackuttryck som används ibland är recidiverande depression , som innebär att man efter att ha tillfrisknat får tillbaka en depression , en eller flera gånger. Det är oerhört viktigt att också arbeta med depression i förebyggande syfte eftersom depression kan få fruktansvärda konsekvenser för den drabbade, inte minst i form av olika följdsjukdomar. Tecken på depression , utöver nedstämdhet kan vara: problem med sömn, matlust, koncentrationsförmåga, initiativförmåga, minne, ångest eller att man funderar på att ta sitt liv.


När man lider av depression är det bra att söka vård så snabbt som möjligt, eftersom behandlingen ofta är både enklare och mer kortvarig om den påbörjas tidigt. Genom KRY kan du träffa både legitimerade läkare och psykologer via videosamtal. Och om tre år kommer depression utgöra den största sjukdomsbördan. Trots den stora sjukdomsbördan i Sverige och runtom i världen, är det relativt få som vågar prata om sin depression – än mer söka hjälp hos en psykolog.


Rädslan härstammar från stigmat kring depression och psykisk ohälsa, många känner en stor skam. Alligevel florerer mange myter og misforståelser om depression. I dette blogindlæg kan du læse mere om depression , så vi forhåbentlig kan komme nogle af myterne til livs. Samtidig er der gode råd til pårørende til mennesker med depression.


Sanningen är däremot att det råder brist på psykologer på många håll i landet och det är vanligt att man får vänta i månader innan man får träffa någon. Att träffa en psykolog online hos Mindler är därför ett alternativ för dig som inte får, kan eller vill träffa någon på en mottagning. Du är lättirriterad Vid nedstämdhet och depression sjunker ofta stresståligheten och man blir lättare irriterad för småsaker som normalt inte skulle orsaka känsloutbrott. Den värsta följden av en depression är tankar på att ta sitt eget liv. Idag i Sverige är det fler människor som begår självmord än som förolyckas i trafiken.


Varken depression eller andra problem en psykolog kan hjälpa dig med är något att skämmas för eller något du borde klara av på egen hand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg