måndag 8 april 2019

När är det bäst att ta graviditetstest

Så om du exempelvis väntar din mens den 15:e i månaden kan du testa så tidigt som den 10:e. Ta hjälp av vårt användbara beräkningsverktyg ” När du ska testa” för att ta reda på när du kan testa med Clearblue Early Detection graviditetstest – som ger dig resultat tidigare än alla andra test. Misstänker du att du är gravid så bör du ta ett graviditetstest. När kan man då göra ett graviditetstest ? Många vill göra ett gravtest så tidigt som bara möjligt.


Gör du testet för tidigt så finns det dock en risk för att testet visar ett felaktigt resultat. Vänta till mensen uteblivit innan du gör ett graviditetstest. Det i särklass vanligaste sättet att upptäcka en graviditet är just utebliven mens. En blödning i ett tidigt skede kan innebära ett tidigt missfall, men det kan också vara din kropp som inte hänger med och signalerar ”Stoppa mensen” vilket den normalt ska göra. Om du är i 4e månaden är du runt v16.


Man får inte göra abort efter vså det kan ju vara ganska bra att skynda på med det där testet då. När du är så långt gången spelar det ingen roll när du testar. Morgonurinen är bäst att använda vid ett graviditetstest just för att konsentrationen då är högre. Det är bara av vikt i början av graviditeten. Att använda morgonurinet är viktigast under tidig gravidietet.


När du väl passerat perioden då du skulle haft mens, så går det bra att ta testet när som helst under dygnet. Vad händer när man tar graviditetstestet ? Graviditetstest registrerar det hormon som produceras när du är gravid. Här kan du läsa mer om när du kan utföra ett graviditetstest , och få hjälp till att välja det graviditetstest som passar dig bäst - se vår guide till graviditetstest här. Ta reda på om du är gravid genom att göra ett graviditetstest.


De säljs på apoteket, men också i pressbyrån, vanliga affärer och över nätet, så att du kan testa hemma i lugn och ro. Eller så kan du lämna in ett morgonurinprov på närmaste barnmorskemottagningen eller mödravårdscentralen – det är gratis på viss håll. Det kan vara svårt att låta bli att testa, när graviditetstestet är inhandla och bara ligger där i lådan, men försök att vänta med att ta det första graviditetstestet tills det har gått minst en vecka efter att du har haft ägglossning – och gärna ännu lite längre. När du använder gravtest är det viktigt att komma ihåg att göra testet med den koncentrerade morgonurinen.


Den första urinen kommer ha störst mängd av hCG i det i jämförelse med senare under dagen, så om du testar som i ett tidigt stadie under graviditeten måste du verkligen se till att det är det allra första kissa som du testar. Alla Clearblue- graviditetstester är utformade med kvinnor i åtanke och innehåller unika och innovativa funktioner för att göra dem enkla att använda och läsa av. Detta för att du ska kunna vara säker på resultatet och för att du ska kunna känna dig trygg när du behöver det som mest. Därför rekommenderas du att testa på nytt efter några dagar, om du testar svagt positivt första gången. Kan föredrar helt enkelt att tidigt ta reda på om de när gravida eller inte.


Det kanske är jobbigt att gå runt i tankar graviditetstest att man kanske är gravi utan att veta med säkerhet om man är det eller inte? Se till att ta lite tid för dig själv, prata med din eventuella partner eller vän och tillåt dig att känna efter ordentligt. Ingenting är fel att känna i det här läget. Det kan därför vara en bra idé att göra en läkarundersökning om du är orolig över att något inte stämmer efter att ha fått ett falskt positivt resultat.


Det också tanken inte att plantera nära en liten trädgård om du vill ha något ätbart livsmedel från trädgården. Du behöver inte leva i ovisshet. Det säkraste sättet att ta reda på om du är gravid är att göra ett graviditetstest. Testet kan du göra hemma. Prova Clearblue eller Apotekets.


Därför går det att kissa direkt stavens uppsugningsdel utan att behöva oroa dig för att testet förstörs. Jag vill få i mig magnesium (upplever inte att jag blir pigg eller trött av det ), d-vitamin, b-vitamin, zink och linfröolja. Har även börjat med msm, ( tar på förmiddagen) och triphala ( tar på kvällen). Något jag ska tänka på?


Jätte bra om någon kunde svara på hur länge man ska vänta. Jag har beräknad mens den November.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg