torsdag 18 april 2019

Intressanta ämnen

Intressanta ämnen

Eller känns hjärnan som ett vakuum och fingrarna som cement så fort du öppnar ditt pågående manus? Bryt av ditt vanliga skrivande och inspireras av förslagen nedan! Här kan du enkelt tipsa dina vänner om oss!


E-posta länken till en vän Skriv. Intressanta ämnen att skriva om? Jag sitter och funderar lite på något ämne jag kan fokusera på och skriva en uppsats om. Själv skulle jag nog satsat på någonting som har med miljödebatten att göra, USA:s presidentval som pågår nu eller varför inte en författare.


Polarna kommer förmodligen tycka att det är halvsegt beroende på hur du lägger upp det hela men med bra research och bra upplägg kan i princip alla ämnen bli intressanta. Med en repertoar av intressanta frågor kan du styra samtalet så att det blir spännande och roligt för er båda, och på kort tid kan ni på så sätt komma förbi det intetsägande ”jaha, vad jobbar du med”-snacket. Här får du tips på bra frågor att ställa och samtalsämnen som du kan prata om med din nästa dejt. Någon som vet ett bra ämne som man kan hålla ett bra tal om i cirka minuter? Jag kan inte komma på något som man skulle kunna gå in lite djupgående i som inte är alltför brett Helst något man kan bullshitta med lite djupare budskap för läraren utan att låta som ett tard Någon som har hållit ett tal i skolan som blev lyckat?


Intressanta ämnen

Du ska veta att minuter är väldigt kort tid att göra en bra presentation på. HLR och liknande är ett bra ämne så hinner du aldrig igenom det viktiga på den tiden. Om du tycker att frihetsgudinnan är intressant så välj den, då kan man välja att hoppa över grejer när du märker att tiden blir knapp. En avspänd och intressant talare som har humor får ofta en intresserad publik.


När talaren märker att den har publiken med sig slappnar denne kanske av ännu mer och kan koncentrera sig på att förmedla sitt budskap. En talare som är nervös pratar ofta snabbt och entonigt med effekt att publiken blir uttråkad. En av de senaste verksamheterna som man proklamerar för handlar om någon slags ”multikulturell” verksamhet (du ser själv videon ovan).


Om du tycker detta är en slags verksamhet som ska utövas i kristna kyrkor kommer du säkert att tycka det är bra och intressant. Samla mod att tala inför dina klasskamrater är ingen lätt bedrift, men långt innan du kliver upp till pallen, måste du välja ett ämne. Jag vet inte vad jag ska ha för ämne. Jag vill helst ha ett argumenterande tal om något ämne som inte är så jättevanligt, något intressant och kanske annorlunda (helst inte ämnen som skoluniform, abortfrågan etc då dessa är vad majoritet av klassen kommer att välja).


Det är intressant att detta ord sedan nästan helt tagit över i bruket. Eftersom konverteringen av böcker för synskadade är kostsam och inte kommersiellt intressant kommer avtalet att vara till glädje för många på olika sätt. Riktigt intressant är att dessa resultat inte skiljer sig från tidigare studier. Det är svårt att skriva en debatterande uppsats om man inte kan ämnet.


Det underlättar iaf mycket om man inte behöver läsa sig till allt. Letar du också efter en bra podcast? Hoppas du hittar en ny favorit podcast!


Har läxa att skriva en debattartikel, men jag är lite osäker på vad jag ska skriva om. Vill ha ett ämne som man kan s. Radioaktiva ämnen är farliga för att de avger strålning med så hög energi att strålningen kan riva bort elektroner från atomer och molekyler, så att de blir elektriskt laddade - så kallade joner. Om hela kroppen, ett organ eller några celler utsätts för radioaktiv strålning kan det uppstå skador.


Intressanta ämnen

Din lärare kanske redan har bestämt vilket ämne ditt PM ska handla om. Men om inte kan det vara bra att göra lite research för att hitta något riktigt intressant och spännande att skriva om. Beroende på inom vilket skolämne du ska skriva ditt PM passar olika sätt att göra research bäst. Förslag på intressanta och viktiga ämnen att skriva om.


Förslag: Ångestproblematik Diagnos, behandling, triggers, strategier samt hur det känns t. Vi har spånat lite om vilka samtalsämnen som kan vara aktuella och roliga att diskutera vid nyårsmiddagen. Kanske hittar du även andra spännande och intressanta ämnen , det finns hur mycket som helst därute att prata om. Samtalskort appen är fylld med över 2olika diskussionsämnen för att hjälpa dig till att ha en rolig och intressant konversation.


ENKEL ATT ANVÄNDA Bara svep och visa nästa kort, och få ett nytt ämne att prata om! ROLIG OCH ORIGINELL Udda och intressanta ämnen att diskutera med vänner! Re: Tal - intressanta ämnen Kanske om att människor tar mycket för givet och inte tänker efter vad som egentligen händer och hur fantastiskt det faktiskt är att leva i den tid som vi gör nu? Gick en retorikkurs i gymnasiet för att jag mumlar och låter dödsuttråkad hela tiden.


Medarbetarskap, ledarskap och förändring är några av de populäraste. Först kom jag inte på något så läraren gav mig ett, blev ig direkt för att jag mumlade etc. Fick göra om det och valde då själv ämne , scora mvg direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg