onsdag 10 april 2019

Känslor kärlek

Sternberg menar att den sanna kärleken har passion i form av att du känner en stark attraktion och lust för din partner. Kärlek är en känsla som sker per automatik. När vår prefrontala cortex sänder signaler till vår amygdala – hjärnans larmcentral – talar den om att vi behöver inte kämpa emot den här känslan , det är bara att ta och ge.


Kärleken kan vara riktad mot abstrakta ting som konst eller en nation , mot mer allmänna konkreta ting som naturen eller en sportklubb eller till mer specifika konkreta objekt som ens hem, ens husdjur eller en nära medmänniska, inklusive den egna personen. Känslor och relationsproblem Känslor är naturliga energier som måste få fritt spelrum genom oss. Problemet uppkommer när vi riktar negativa känslor mot den eller det som vi ReAgerar på.


Ja, känslor är energier som måste få naturligt och fritt spelrum i livet. Jag vet att många av er väntar med spänning på mönstret på min cocoon kofta! Att älska någon i vardagen är stort, det sägs att störst av alla känslor är kärleken och det gäller att vårda kärleken mer än vid Alla hjärtans dag, du kan köpa blommor eller visa uppskattning genom fina komplimanger som ”du är kärleken ” eller ”du är min kärlek , du är min vän”. Kärleken sinar aldrig den finns alltid där Världen är full av denna magiska kärleksaffär Men ro i land båten för där är det en säker hamn En trygghet av kärlek , tro och hopp i någons famn.


Utan vetskapen om rädsla och kärlek som våra två grundkänslor, har jag aldrig lyckats med de stora utmaningar som jag tagit mig an. När rädslan är större än kärleken kallas det ofta för feghet och du har blivit ett offer. När din kärlek är större än din rädsla, är du modig. Vi tenderar naturligt att fly från sådant vi fruktar, och kärlek är inget undantag. Många problem kommer från våra försvar, vår misstro och vår rädsla.


Om du inte är van vid att bli älskad kan du vilja knuffa bort dessa personer från din ”bubbla”. Varför är vissa personer rädda för kärlek ? Det finns många anledningar. Känslorna motiverar oss att agera på ett visst sätt i en viss situation. Men ibland blir känslorna ett problem.


Känslor kärlek

Känslan och upplevelsen är olika för olika personer och kan variera från var gång man blir kär. Föremålet för ens kärlek behöver inte vara en annan person, du kan älska en hund eller katt precis lika mycket som en människa. Välj några dikter eller sånger som handlar om kärlek , till exempel Utan dina andetag, Min älskling, du är som en ros eller För kärlekens skull. Beroende på kontext så kan kärlek ha många olika betydelser.


Romantisk kärlek ses som en djup känsla av intensiv och känslig attraktion, delad i ett passionerat, intimt och ofta sexuellt förhållande. Citat om kärlek och mod. Det kan vara en pirrig eller varm känsla i kroppen. Det är bara du själv som kan svara på vad kärlek är för just dig.


Känslor kärlek

Olycklig kärlek är en ensidig och intensiv känsla som kan få en enorm kraft. Det må vara romantiskt att älska någon med varje fiber av sin person, men när känslorna inte är besvarade så är sanningen att olycklig kärlek kan ta knäcken på en. Läs hur du bäst ska hantera dessa känslor för att verkligen gå vidare.


De är medvetet i denna ordningsföljd för det är i den följden de tenderar att dyka upp. Om du vill undvika att förlora känslorna och kärleken i relationen, och du vill hålla passionen vid liv, så behöver du hålla utkik efter dessa fyra varningstecken. Så låt oss utforska var och en av varningarna närmare. Känslan av glädje får dig att vilja vara kvar i situationer som är bra för dig och fortsätta med det du håller på med.


Glädje, att känna kärlek. Den för oss samman och skapar tillgivenhet och kan stegras till extas. Den vill få oss att närma oss något eller någon. Ett vanligt exempel på ambivalens är känslan av både kärlek och hat mot en person.


Begreppet hänvisar också till situationer där blandade känslor upplevs, eller när en person erfar osäkerhet eller obeslutsamhet om något. Uttrycket kalla fötter används ofta för att beskriva känslan av ambivalens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg