tisdag 30 april 2019

Iranska kvinnor

Kvinnor som protesterar mot könsapartheidregimen och den påtvingade slöjan hamnar i fängelse, torteras, våldtas eller avrättas. Den iranska regimen måste vara fullständigt skräckslagen för de radikala feministiska kvinnor som vägrar att bära slöja. Deras brott: Att under internationella kvinnodagen ha delat ut rosor i tunnelbanan samtidigt som de sjöng om rätten till fritt val, kvinnans rätt.


I Iran är det förbjudet att ta av sig slöjan. Rätt vanligt med iranska kvinnor o svenska män, självklart har de frigjort sig från islam.

Vet inte varför just iranskor men vanligt är de iaf. En polares mamma är från iran med svensk pappa. Alla hans mammas kompisar därifrån som flyttat hit har tagit sig en mesig svenne.


Kanske för att de vill ha lite mer att säga till om. Tre iranska kvinnor som hålls i Teherans ökända Qarchakfängelse dömdes nyligen till vad som kan komma att bli över år i fängelse. Att inte bära huvudsjalar och därigenom trotsa landets islamistiska klädkod.


Annars älskar jag iranska kvinnor för deras exotiska vackra utseende och dessutom kan jag intyga att dom är riktigt vilda i sängen. Jag vet eftersom jag haft äran att få ligga med några av dom.

Jag är svensk ifall någon undrar! Det är viktigt att den svenska regeringen visar solidaritet med de förtryckta kvinnorna i Iran. Kvinnor i Iran klipper håret kort och klär sig som män – det här är varför Frustrationen växer hos kvinnor i Iran när polisen nysatsar för att trycka dit dem som bryter mot statens strikta dresscode. Hon till höger är wow!


För att kunna röra sig fritt utan hijab har kvinnor hittat en metod som verkar underlätta: De klär sig som män. Majlis har en kammare med 2ledamöter, varav mellan och procent är kvinnor och fem platser är reserverade för religiösa minoriteter (kristna, judar och zoroastrier). Enligt dagens konstitution har samtliga iranska medborgare (både kvinnor och män) som fyllt år rösträtt.


Konstitutionen fastslår att shiaislam är Irans. Det leder inte till frigörelse, utan ger auktoritära regimer ursäkter för att tysta ned kvinnor för att skydda nationen och kämpa emot imperialismen. Faranak Rostami, en iransk flykting i Qatar, sa till Gatestone: Iranska kvinnor vill verkligen byta ut denna regim mot en liberal regering.


Vi behöver frihet och jämlikhet inom alla. Genom den begränsade rollen som kvinnorna har haft är frågan om de kriterier som Dahl ställt upp är möjliga att tillämpas på Iran och på hur den iranska kvinnan kan påverka politiskt. Allt fler iranska kvinnor vågar bryta mot landets obligatoriska hijab-lagar. De ställer sig helt enkelt på öppen gata och tar av sig sina slöjor.


Enligt polisen har kvinnor gripits under den senaste tiden för att ha gjort civilt motstånd mot den allt mer impopulära slöjlagen. Ett inslag från NBS om iranska kvinnor. Kvinnliga professionella racing förare.

Skönhetsoperationer i Iran inslag från Al Jazeera på engelska. Iranska ambassaden i Stockholm bör kunna lämna närmare upplysningar om detta. De iranska kvinnorna är medvetna om att de måste förändra den patriarkaliska samhällsstrukturen för att få sina sociala, ekonomiska och politiska rättigheter. Iransk -svenska kvinnor bör också vara medvetna om risken att beläggas med utreseförbud av iransk make.


Men för att uppnå dessa mål behöver de iranska kvinnorna all hjälp och stöd som kvinnor i övriga världen kan ge dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg