fredag 18 oktober 2019

Ryska flottbaser

Det meddelade ryska säkerhetsrådets chef Nikolai Patrushev vid ett möte med tjänstemän i Sibirien under måndagen. Han sa att myndigheterna har upprättat en lista över viktiga knutpunkter i Arktis utmed Norra sjövägen, som sträcker sig från Murmansk till Berings sund. Rysk -kinesisk övning. Den ryska Östersjöflottan byggdes upp under Stora nordiska kriget.


Förutom ryssarna stävar också en grupp kinesiska krigsfartyg mot Östersjön.

Det ryska försvaret avslöjar inte exakt var övningen hålls. Vi kan bekräfta att två ryska krigsfartyg nyligen har gått in i Östersjön. Stillahavsflottan ( ryska : Тихоокеанский флот eller Tikhookeanskiy Flot) är den ryska marinens flotta baserad i Stilla havet, och som tidigare var den flotta som säkrade Sovjetunionens östliga gränser. Kuznetsov är den ryska flottans enda hangarfartyg. Krim blir ryskt i blixtfart.


Medan ett tvehågset EU försöker formulera svar blir Krimhalvön rysk i blixtfart. Flottbaser tas över och töms på ukrainsk personal, ryska pass utfärdas och pensionerna ska genast höjas till rysk nivå. San Diego, Kalifornien – ett stort system av flottbaser och huvudhamn för fartyg på amerikas västkust.

Bremerton , Washington – hemmahamn för Ohio-klassens ubåtar i Stillahavet. Everett, Washington – hemmahamn för Abraham Lincolns stridsgrupp. En av USA:s modernaste flottbaser.


Nu rapporterar flera medier om att en rysk kryssare och en ubåtsjagare har skickats till Medelhavet. Spårar missiler ”Den välkända situationen i östra Medelhavet krävde att vi justerade vår flottstyrka”, säger en anonym källa i ryska militären till nyhetsbyrån Interfax, enligt LA Times. Avtalet är både miljövänligt och säkerhetspolitiskt vettigt. Baltijsk i Kaliningrad och vi får som det län med lägst löner i Sverige ett betydande tillskott till ekonomin. Enligt Tshirkov vill man främst grunda baser för underhåll av ryska örlogsfartyg.


Vietnam bekräftar att man är redo att tillåta ryska fartyg i hamnen i Cam Ranh, men det innebär inte att hamnen skulle bli en rysk flottbas. Uppdraget är, enligt Interfax, att samla information om händelseutvecklingen och innebär en upptrappning av spänningen i regionen. RYSK MILITÄR Arméinspirationen är ständigt närvarande i herrmodet på ett eller annat sätt. I höst blickar många modeskapare österut, mot karg tundra och frusna flottbaser i Murmansk.


Rysslands militära närvaro i Syrien blir permanent. Striderna gällde främst att säkra ryska flottbaser i området kring Sevastopol. Under året ska Oberoende Marininfanteribrigaden i Norra Flottans strategiska Kommando fokusera på träning i arktisk miljö.


Du är nu inloggad på Dagen.

Om du vill ändra adress eller byta lösenord gör du det på Min. Två ryska fartyg är också på ingång i Östersjön, nämligen TK-2Dmitrij Donskoj, världens största ubåt, 1meter lång och drivs av två atomreaktorer med plats för uppemot 2kärnvapenspetsar. Det är vidare svårt med debatten, eftersom den ryska statusen idag är relativt låg i ett ogynnsamt geografiskt läge samtidigt som en långsiktig upprustning är svår att ta till sig. Det är ju inte förrän fyra PAK-FA-divisioner uppträder över Östersjön, som det märks för de ointresserade. Nato genomför för 18:e gången sin flottmanöver Sea Breeze, denna gång i Svarta havet, utmanande nära ryska flottbaser.


Syftet är att visa vilka som nu är herrar i Ukraina och att stärka positionerna i ett hav där tre av kuststaterna - snrat kanske fem - tillhör Atlantpakten. Det handlar då främst om USA, Kanada, Norge och Danmark. Så här skildrade igår rysk TV atomubåtens ankomst i Finska viken. Världens största ubåt liksom världens största ytstridsfartyg, bägge atomdrivna, har nu nått fram till Finska viken, vilket med viss emfas skildrades igår på den ryska militära TV-kanalen Zvezda. Vad ryska statsmedier sagt om dessa fartyg och Sverige verkar ha missats.


I Space War skriver RIA Novostis Ilya Kramnik om hur någon publicerat bilder på en blog, inifrån en rysk S-300-ställning. Okända har penetrerat en otillräcklig bevakning och tagit foton. Nu har en skärpning av bevakningen beordrats av ryska myndigheter. Alla system har sin svaghet, så även kvalificerade ryska luftvärnssystem. Lite ryska flottbaser och flygflottiljer i utbyte mot att bli av med de senaste årens importerade kriminella löss och få trygghet på gator och torg tror jag säkert de flesta svenskar kan stå ut med.


Våra egna politiker verkar inte klara av situationen de är helt i händerna på feminist-, HBTQ- och genusmaffian. I Norge pågår en aktiv försvarsdebatt om Nordnorge och Svalbar samtidigt som krafter vill att Norge accepterar den olagliga ryska annekteringen av Krim.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg