måndag 14 oktober 2019

Thomas jordan konflikthantering

Handla basketskor och baskettröjor från Jordan online på stadium. Great price and fast shipping. Min privata engelskspråkiga webbplats innehåller texter om konflikthantering och medvetandeutveckling. Skickas inom 3-vardagar.


Konflikthantering - metoder och redskap.

Han har forskat om konflikter, samarbete och vuxenutveckling sedan mitten av 90-talet. Dessförinnan var han forskare och lärare vid Handelshögskolan i Göteborg. Han håller regelbundet fortbildningar i konflikthantering och han vill höja ett varningens finger för att peka ut personer som olämpliga. Slutligen behöver man också kunna ”leva sig in i sig själv”, skulle man kunna säga.


Mitt fokus har främst varit konflikter i arbetslivet, men i grund och botten finns det stora likheter i vilka utmaningar man ställs inför när man ska leva ihop i en nära relation. Jag har i botten en gedigen samhällsvetenskaplig utbildning. Min akademiska grundexamen är internationell ekonom.

Jag har doktorerat i ämnet ekonomisk geografi, där min specialitet var internationell branschanalys, d. Thomas Jordan använder begreppen självinsikt och egenklarhet. Han är även fortbildare och handledare i eget företag. Jag har genom över tjugo års forskning och undervisning vid universitetet och genom mina personliga forskningsresor i det yttre och det inre samlat mycket kunskap. Men hur vet man om någon är bra på konflikthantering ? På frågan hur man blir riktigt bra på att lösa konflikter blir hans svar att konflikthantering är ett färdighetsområde snarare än en fråga om rena kunskaper.


Jag har som ni vet ägnat år åt hur man kan samarbeta när man vill olika saker, d. Alltid bra priser och snabb leverans. När sakfrågor blir bråk finns mycket att göra. Du kan börja med att ställa diagnos enligt ABC-modellen, som konfliktforskaren Tomas Jordan presenterar på webbplatsen Arbetsplatskonflikt vid sociologiska institutionen, Göteborgs universitet. Bakom idéerna ligger också freds-och konfliktforskarna Mats Friberg och Johan Galtung.


Det är inte alltid lätt att veta på vilket sätt du som chef ska hantera en konflikt. Du ska inte ”vinna” en konflikt på jobbet. Att vinna en konflikt innebär bara att du uppnår det resultat du vill, oavsett vad den andra parten vill och tycker.


Eftersom de underliggande problemen därmed inte lösts kommer de att dyka upp igen förr eller senare. Köp boken Handbok i konflikthantering för organisationskonsulter och personalspecialister hos oss!

Vissa av webbplatsens funktioner begränsas av dina webbläsarinställningar (t.ex. privat läge). Byt surfläge för att kunna lägga artiklar i varukorgen. Genom anonymiserade dilemmasituationer diskuteras och analyseras olika konkreta strategier för konflikthantering via konstruktiv dialog. Kursen behandlar också konfliktsituationer i relation till aktuella styrdokument och riktlinjer för skolan gällande konflikthantering , diskriminering och likabehandling.


Nyckeln till framgångsrik konfliktlösning – del 2. Det finns några konkreta lärdomar om konflikthantering som alla borde känna till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg