måndag 16 september 2019

Tips på tavlor

Stort utbud av väggdekor. Shoppa din perfekta tavelvägg hos Desenio. Fri Frakt över 1kr. Välkända märkesvaror till kampanjpriser. Finns bara kvar några dagar till!

Erbjudandet gäller till 06. Vill du hänga tavlor på rad ska du utgå från en gemensam mittlinje. Var beredd med vattenpass och måttstock så att du inte efteråt sitter och stör dig på att ramarna hänger snett eller på ett ojämnt avstånd.


Mittlinjen bör vara ungefär 2-meter upp på väggen, det vill säga strax över mitten beroende på rummets takhöjd. Har du tapet och ska hänga upp en tyngre tavla är ett smart tips att försiktigt skära upp en liten flik, som ett V, i tapeten och sätta i skruven bakom. Om du någon gång ska flytta på tavlan är det bara att klistra igen fliken med lite tapetklister.


I en mönstrad tapet kommer det inte synas alls. Tavlor kan verkligen sätta prägel på ett helt hem, men det är inte helt lätt att inreda med dem – och stunden innan man slår in spiken kan innebära en hel del ångest.

Det bästa sättet att komma igång är att kika runt i butiker och på nätet för att se vad som finns och vad man gillar för typ av tavlor. Känner du dig osäker när det kommer till tavlor på mönstrade tapeter? I detta inlägg får du olika tips på hur du kan tänka kring tavlor och olika typer av motiv till dina mönstrade väggar. För det fungerar precis lika bra att hänga tavlor på en mönstrad vägg som på en enfärgad vägg.


Metoden används ofta på museer och i konsthallar och passar bra om det är flera konstverk i olika storlek som ska hängas bredvid varandra. Använder du gyllene snittet när du hänger tavlor i grupp, så utgå från höjden på hela paketet! Gör så här: Placera tavlorna som en helhet, förslagsvis på golvet.


I den här guiden med tips på tavelupphängning, visar vi hur du hänger upp dina tavlor på väggen för bästa resultat. Det finns flera olika sätt att hänga upp tavlorna på , beroende på hur många de är, eller vilka storlekar tavlorna har. Men framför allt vad du trivs bäst med på dina väggar hemma. Sätt tavlorna i den höjd du kommer titta på tavlan.


Du ska kunna betrakta bilden i rakt fram, antingen sittande eller stående. Alltså inte behöva titta ner eller upp. Tänk som fönster, du anpassar ett fönster eter utsikten. Nu kan vi tipsa om dessa fina tavlor i ljusa färger som väntar på Till hemmet-avdelningen. Hos Konstlagret finns något för alla konstälskare!


Hos oss hittar du ett brett sortiment av konst i form av handmålade tavlor och skulpturer, där vi i nära samarbete med konstnärer från hela världen erbjuder konst där hantverket är i fokus.

Ett smart sätt att sätta upp tavlor på väggen är med tejpremsor med kardborre. De är lätta att använda och enligt tillverkaren ska de inte lämna några märken på väggen när du tar bort dem. Vi testade tejpremsor för tavelupphängning av märket Comman som vi hittade hos Clas Ohlson. Populära Tavlor till din tavelvägg.


För att hänga en grupp tavlor enligt gyllene snittet måste du först placera tavlorna som en helhet ( på golvet till exempel). Mät sedan höjden på gruppen, inklusive ramar. Multiplicera tavelgruppens höjd med 382. Tyg går alldeles utmärkt att inreda med ist för tavlor på en gapande stor tom vägg. Det kan vara ett vackert naturmönstrat tyg som man gillar extra mycket och kan tänka sig att se på varje dag.


Det behöver heller inte vara ett slätt tyg, ta tex. Fotot på canvas Du kan använda dina egna foton för att skapa vackra canvastavlor. Beroende på storlek behöver men olika kvalité på fotona. Ju större canvas man vill trycka på , desto bättre kvalité behöver bilderna vara för att inte bli pixliga.


Detta är lämpligast att leja bort till ett företag. Du får unika tavlor som visar. Idéer och tips på att inreda med tavlor Få tips , idéer och inspiration från våra medlemmar som inrett med tavlor eller målat egna själv. Tusentals bilder från vanliga svenska hem ger dig inredningstips för att inreda med konst.


Har målat ganska många tavlor i mitt liv (Graffiti, abstrakt, popart osv) men håller på nu med enbart svart vitt och grått. Nån som har lite tips påhur en svart vit o grå tavla ska se ut? Här har ni lite tavlor j. Tavlan heter Seglen hissas.


På baksidan står summan 7kr vilket den antagligen sålts för någon gång för ca år sedan. Vad kan tavlan vara värd nu?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg