måndag 16 september 2019

Tips på bra frukost

Köp Core Frukost Meal från Svenskt Kosttillskott här. Fri frakt och snabb leverans! Sveriges största återförsäljare av kosttillskott.


Gröt till frukost bidrar både till en mätt mage och bra start på dagen, och förtjänar inte alls sitt rykte som trist eller klibbig. Det bästa är att gröt går att göra på så många olika sätt. En bra start på dagen = en bra frukost !

Kroppen behöver energi – men du ska också hålla dig mätt till lunchen, möjligtvis med undantag för ett mellanmål. Med en näringsrik frukost med långsamma kolhydrater ger du dig själv bästa chansen att få en bra dag! Här har vi samlat några av våra favoriter bland nyttiga frukostar. Det pratas mycket om att frukosten är dagens viktigaste måltid.


Eller så slopar vi frukosten helt. Vi på ICA tycker så klart att frukosten är värd mer än så. Därför har vi tagit fram tio mumsiga rätter som kan lägga grunden till en bra dag. En ganska vanlig fråga som dyker upp bland tränande är tips på en proteinrik frukost.


I det här inlägget tänkte jag dela med mig av mina vanligaste frukostar , och även vad ni stiliga läsare brukar äta.

Finns det någon bättre frukost än äggröra och bacon? Spara tid på morgonen genom att använda ugnen för att tillaga baconskivorna. Placera skivorna på ett bakplåtspapper och ställ plåten i mitten av ugnen.


Låt skivorna rostas i cirka minuter på 2grader. Om du vill ha variation till gröten kan du byta ut den mot yoghurt med müsli och färska hallon eller annan frukt. Tänk dock på att välja en bra yoghurt och en bra müsli – som inte innehåller massor av socker.


Smakrika och goda recept på frukost som ger dig en perfekt start på dagen. Här finner du allt från goda frukt- och bärsmoothies till recept på brö scones och müsli- nu är det bara att välja vad du vill att din frukost ska bestå av! Många äter lite protein till frukost och mycket mer på kvällen. Samtidigt visar studier att det är bra att sprida ut proteinintaget över dagen.


Pålägg som ost, ägg och skinka ger protein och andra näringsämnen. Leverpastej är ett bra sätt att få i sig järn. Mjölk, fil och yoghurt ger också bra protein. Enkla tips på en nyttig frukost är havregrynsgröt plus ett kokt ägg, yoghurt och knäckemacka med avokado, eller chiapudding och en ostsmörgås.


En klassisk äggsmörgås med kaviar och gräslök, liksom scrambled eggs med stekt tomat, är också hälsosam mat på morgonkvisten. Därför ska vi också ge några tips på vad som är bra att äta till frukost vid fibromyalgi. Att bland annat undvika livsmedel som leder till inflammation kan hjälpa dig att kontrollera en del av smärtan.


Det är även viktigt att välja dina näringsämnen väl. Det är många som försöker dra ner på kolhydraterna i sin kosthållning.

Men att inte få äta bröd till frukost ställer ofta till det. Här är mina bästa tips som jag själv använder när jag vill äta mindre kolhydrater och vill ha något av en GI- frukost. Prisinformationen uppdateras någon gång per år eller oftare. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden.


Frukost brukar vara det “jobbigaste” att ändra på om man vill skippa gluten och dra ner på mejeriprodukter. Stockholm som vi har missat och borde skriva om. Man vill inte släppa mackorna och den där goda osten.


Men det finns massa bra frukostar som både är snabba, goda och nyttiga. Längre ner hittar du fem förslag på gluten- och mejerifria frukostar. Om du vill ha en lättlagad och nyttig frukost på morgonen: Havregrynsgröt toppat med bär eller russin och nötter är en utmärkt nyttig och snabblagad frukost.


Havregryn är nyttigt bland annat på grund av att det innehåller långsamma kolhydrater. De frigör energi långsamt under dagen och gör så att du inte känner dig så hungrig. Tips på nyttig frukost ! Här hittar du nyttiga frukostrecept, från smoothies, gröt och bowls till spännande over night oats, banapannkaka och andra nyttiga förslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg