tisdag 30 januari 2018

Om man går ur svenska kyrkan

Fyll i blanketten för utträde som finns högre upp på sidan. Likaså kan det finnas anteckning för vårdnadshavare som inte tillhör kyrkan , men har barn under år som tillhör kyrkan. Anteckningen tas bort ur kyrkobokföringssystemet när barnet blir år eller vårdnadshavaren begär att anteckningen ska tas bort. Man kan gifta sig i svenska kyrkan om den ena partnern är medlem. Om man har valt att gå ur kyrkan bör man fråga sig om man vill bli vigd i dess regi.


Man kan istället välja ett civilt (borgerligt) giftermål, där man dessutom har större möjlighet att välja var och hur man vill gifta sig. Om du går ur svenska kyrkan bör du informera anhöriga. Du är ändå välkommen att besöka kyrkor och delta i aktiviteter. Det går bra att bli medlem igen, kontakta din församling för.


I övrigt kan man säga att det handlar om att känna tillfredsställelse över att inte längre vara en del av något man inte håller med om. Nackdelar med att gå ur kyrkan. Det är många som tvekar inför att gå ur Svenska Kyrkan. Man är rädd för att förlora rätten att utnyttja kyrkans tjänster.


Om man går ur svenska kyrkan

Men vad är det man går miste om ? Det handlar enbart om att många årligen betalar för att vara medlemmar i något dom kanske inte vet om , eller vill vara med i, och att det finns mycket pengar att spara på att säga upp sitt medlemskap. Här finns alltid en plats för dig. På många andra ställen kan du regelbundet fira gudstjänst på svenska och få träffa en präst. En digital underskrift räcker inte.


Många församlingar har börjat dra ned på personalen, säljer sina lokaler och andra tillgångar mm. Dopet är öppet för samtliga, i samband med dopet blir man medlem i svenska kyrkan. Ja det kan du, enklast är att du går till din närmaste församling och där ber om inträde. Dessutom finns det ett antal andra argument som är av mer allmännyttig karaktär som kan behöva ta ställning till. Större delen av pengarna går till din lokala församling.


Då stöttar du verksamheter som bland annat arbetar för utsatta, kyrkans kulturskapande, träffar för äldre och underhållet av kyrkan. Så här påverkar det din begravning. Allt som krävs är din namnteckning på avsedd blankett och du är snart ute. Svenska kyrkan i utlandet (tidigare kallad SKUT) har församlingar på drygt orter.


Det finns dock anledning att tänka igenom beslutet en extra gång innan ditt utträde är satt på pränt. På Svenska Kyrkans hemsida kan man ladda ner en blankett som man fyller i och skickar till sin församling. Besöka, ringa eller skicka ett brev till sin församling så skickar de hem en blankett om utträde. Begravningsplats, gravvård och hantering av begravning kan dock beställas av kyrkan och betalas separat.


Om den avlidne gått ur Svenska Kyrkan eller aldrig tillhört den, har man ingen rätt till begravningsgudstjänst,. Hur gör man det och vad händer med kroppen. Hur har du det med kärleken till kyrkan ? Att lämna svenska kyrkan eller att avsäga sig sitt medlemskap i svenska kyrkan eller att gå ur svenska kyrkan.


Här kan du läsa om vad som sker när man går ur svenska kyrkan. Klicka här för att starta din anmälan för att gå ur svenska kyrkan. Har börjat ta tag i en fundering jag haft länge nämligen att gå ur svenska kyrkan , dels för att jag inte är det minsta troende och dels pga en uppväxt i en kristen och kyrkligt aktiv familj där mycket jag sett har varit rent hyckleri, där man lever helt tvärtemot vad man lär och då inte åt det positiva hållet.


Om man går ur svenska kyrkan

Jag vet inte om det finns privata begravningsplatser men annars är det väl så att de flesta som går ur kyrkan inte bryr sig om de begravs med alla andra eller inte utan då väljer man kanske att bli kremerad och uthälld i en minneslund eller nåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg