tisdag 9 januari 2018

Fem sätt att visa kärlek

Fem sätt att visa kärlek på. Psykologen Gary Chapman har identifierat de vanligaste sätten vi visar vår kärlek på. Lär dig ditt språk (och din partners!) för att bättre kunna visa er kärlek till varandra! Med kärleksspråk menar jag sättet som vi uttrycker kärlek på eller hur vi vill bli bekräftade.


Den som ursprungligen myntade termen var Gary Chapman som i sin bok - ”De fem kärleksspråken” - valde att ta upp fem olika sätt att ge uttryck för att ge och visa kärlek. Jag har valt att utöka det till sju.

Du känner kanske att du bara ger och ger, utan att få någonting tillbaka. Snarare kan det vara så enkelt som att ni talar olika kärleksspråk. Att ni har olika sätt att uttrycka och visa kärlek. Att visa varandra rätt uppskattning är inte alltid enkelt och grunden är att du måste både förstå vilket som är ditt kärleksspråk och vilket kärleksspråk din partner talar.


Då kan ni försöka att ge varandra det ni behöver och tala varandras språk. Det här är hans sätt att ge dig en kram. Krama honom tillbaka, luta dig på honom och du kommer att visa din hund att du älskar honom.


Den ultimata föreställningen om kärlek – låt din hund sova med dig när han vill, och han kommer att anser att han är en del av er familj. Jag verkligen älskar att visa min kärlek genom att hjälpa andra till den milda grad att jag till och med insett att jag ibland curlar andra människor.

Det kan handla om allt från att städa diskbänken, skjutsa eller göra något annat. I boken, som blev en bästsäljare, beskrivs de fem olika sätt på vilka vi kan uttrycka vår kärlek till vår partner. Ni älskar varandra och vill visa det.


Kärlekens språk i ny upplaga. Vi uttrycker och tar emot kärlek på olika sätt. Men talar ni samma språk? Sex nycklar för att visa din kärlek. Det finns många sätt att visa någon hur vi känner, och det är troligt att vi förbisett hur enkelt det är.


Det kommer inte spela stor roll för oss, men den andra personen kommer anse det vara mycket speciellt. I korthet innebär det att det generellt finns fem olika sätt att visa kärlek på och alla har olika behov av vilka sätt man vill ha. Man visar oftast kärlek på det sätt man själv vill ha kärlek på, men det sättet kanske inte just det ens partner vill ha, så man kan hamna i situationer där man tycker att man visar massor av kärlek.


Att visa sin kärlek behöver varken ta lång tid eller kosta pengar. Enligt psykologen Daniel Weigel vid universitet Nevada Reno finns det många små sätt att visa kärlek på. Här är enkla och billiga sätt att göra det på: 1. Ge din partner ett gulligt kort eller en liten present på en helt vanlig dag, bara för att.


Därför har jag valt att plocka texten nedan direkt från sajten. På sajten battrerelationer. Kanske menar vi samma sak men uppfattar kärlek på olika sätt.


Om jag älskar ett barn trots att det uppför sig på ett osympatiskt sätt kommer det efter hand att mogna allt mer.

Chapman menar att liksom människor är olika, är också sätten att kommunicera kärlek till varandra olika. Om jag visar barnet kärlek bara när det uppför sig som jag vill kommer mognadsprocessen att avstanna. Detta hindrar barnets utveckling mot en bättre självkontroll och ett mer moget uppträdande. Jag gillar dock grundtanken i boken – att vi har fem olika sätt att visa och uttrycka kärlek till vår partner. Detta varierar hos varje person och det är inte säkert att din partner har samma sätt att visa kärlek som du själv har.


Fast ofta så tror vi att vår partner har samma sätt som en själv och det är då det blir problem. Boken används också för utbildning, som samtalsunderlag och i äktenskapskurser. För dig är det viktigt med kvalitetsti att umgås, ta en promenad ihop eller sitta ner och prata.


Att lyssna på andra och ge dem din fulla uppmärksamhet är ditt sätt att visa att de är viktiga för dig. Om du upplever att du inte blir lyssnad på, så spelar det inte så stor roll hur många presenter du får. Denna målarbok bygger på New York Times bestseller Upptäck kärlekens olika språk (The Love Languages).


Den är fylld med inspirerande illustrationer och citat som hjälper till att sätta fokus på de fem sätten att uttrycka och uppleva kärlek , samtidigt som du får en avkopplande och skön stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg