tisdag 30 januari 2018

En roman om kärlek

Skickas inom 2-vardagar. Kärlek går inte att definiera, men en relation går i alla fall att analysera. Bildtexten lyder ”Jag köpte.


En roman om kärlek

Men under vemodet rasar andra känslor: bitterhet, vrede, fientlighet, hat. Berättaren är en drygt fyrtioårig man, som arbetat som lärare tills han gör det oacceptabla – ligger med en elev. Socialt stigmatiseras han, hans fru lämnar honom. Det blir en strid om barnen och pengarna. Alla böcker om kärlek behöver självklart inte vara lyckliga, men det behöver vara en historia som fastnar.


Här är tio av mina favoriter: 1. Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg fyller 1år i år. Berättelsen om Lydia och Arvid är bland det bästa som finns att läsa. Har länge tänkt läsa om den, men inte riktigt vågat. Ester Nilsson är poet och essäist och en förnuftig människa i en förnuftig relation.


En dag får hon en förfrågan om att hålla ett föredrag om konstnären Hugo Rask. Från och med nu ska hela hennes tillvaro hänga samman med denna till sin avsikt helt oskyldiga begäran. Njut sommaren med en ny storslagen roman om kärlek , hemligheter och gåtor i det förflutna av hyllade och älskade Kate Morton.


Min far sa att jag var hans lilla fågel. Andra kände mig som hans barn, klockmakarens dotter. Edward kallade mig hans musa, hans öde. En roman om kärlek , skevheter och klasskillnader. Många teman påminner också om varandra: tolkning av tecken, användandet av “modern” teknik i förälskelsens besatthet, vandringarna i varandras fotspår och minnen.


Egenmäktigt förfarande – en roman om kärlek av Lena Andersson Om Lena Andersson och Egenmäktigt förfarande. Starkare, plågsammare och med större igenkänningsfaktor. Det är ingen märkvärdig kärlekshistoria Lena Andersson berättar, men den lidelsefullt irrationella Ester tecknas med en kongenial besinning. Det är också en roman om kärlek , en kärlek som är djupare, och kanske svårare att förstå, än den erotiska attraktionen, för den handlar om det som får människor att bry sig om varandra, som väcker vår önskan att beskydda och försvara de kränkta och de oskyldiga.


Efter deras första möte blir hon förälskad. Tiden som följer blir en tid av väntan vid telefonen och analyser av varför han inte svarar på hennes sms. Allt hon vill är att bli älskad tillbaka.


En roman om kärlek

A book by a female author, A book by an author you´ve never read before,. En vardag där hon som fyrtioårig tvåbarnsmamma kämpar med den stökiga och osäkra tillvaron en spelberoende äkta man för med sig. Det hela börjar med att hon en dag googlar en av sina gamla pojkvänner och finner att han tagit livet av sig. Istället ska vi titta på en roman som egentligen inte handlar om en kärlekshistoria.


Jag har dock valt att strunta i dessa i temat. Allt det kommer att ändras när hon får i uppdrag att hålla ett föredrag om den kände konstnären Hugo Rask. En riktig feel good- roman passar lika bra att pigga upp sig med under hösten som i hängmattan om sommaren. Läsning – som så mycket annat i livet – handlar om att blanda högt och lågt, svårt och lätt.


En roman om kärlek

Ena dagen Tolstoy, andra Marian Keys, så att säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg