fredag 19 januari 2018

Ensamma mammor

Million Stylez - Själen av en vän (Officiell) - Duration: 5:00. Ken Ring 115views. Det är min övertygelse och därför försöker jag ta hand om mej så mycket jag kan för att kunna ta hand om nära och kära på bästa sätt. För när Nöjesbladet träffar årets deltagare inför premiären står det klart att Elin Näslun 2 väntar barn.


För första gången har en av mammorna blivit gravid. Under en sommar av romans och bankande hjärtan dejtar de tre singelmammorna sina beundrare för att finna mannen med stort M.

Du kan streama serier till dator, surfplatta, mobil, spelkonsol och Smart TV. I januari hittade min mamma en knöl i bröstet som visade sej vara cancer. Undersökningar och behandling körde igång direkt och höll på större delen av året. Att ha cancer är ett heltidsarbete, det fattar man inte förrän man sett hur det är.


Att vara mamma på riktigt är långt ifrån denna bild av mammor och det är därför mammor känner sig ensamma ibland. Läs även: Kvinnor behöver ett år för att återhämta sig efter förlossningen. Moderskap i verkligheten. Om du redan har ett eget barn vet du att det skönmålade moderskapet är avlägset från verkligheten.


Sex singelmammor är alla nöjda med livet, men någonting saknas.

Alla söker de efter någon att dela framtiden me trots att de redan har ett barn sedan ett tidigare förhållande. Ensamma mammor vet hur det är! Den här säsongen höll Meter i processen. Enligt programmets Susanne Nylén var det inget misstag att flera män med tidigare koppling till de ensamma mammorna kom med i årets säsong.


My blev glad över att hon fick stöd av en tidigare deltagare av programmet. Men när mammorna möttes för första gången så ignorerade Johanna tv-kollegan My hela kvällen. Mamma till Mamma är en organisation vars övergripande mål är att främja tillfrisknande bland föräldrar som drabbats av psykisk ohälsa under graviditeten eller strax efter att ha fått barn. På så sätt hjälper vi både föräldrar, barn och i slutändan hela familjer. Sara Azzazi menar att målet med projektet Barn till ensamma mammor är att ge målgruppen hopp om framtiden.


På kort sikt handlar det om att ge barnen upplevelser och känslan av delaktighet och glädje och på lång sikt handlar det om att barnen inte ska hamna i destruktiva miljöer, berättar hon. Ta bättre hand om mig själv. Det hör lite ihop med mål nummer ett, att ha barnvakt oftare. Har insett att bara för att jag exempelvis skulle ha barnvakt en gång i veckan så gör det inte mig till någon dålig mamma , snarare kanske mer välmående mamma.


Starka mammor är inte bara en nyckel till integration – de kan också minska risken för att barnen dras in i kriminella miljöer. Det är övertygelsen bakom ett projekt där nyanlända, ensamma och ibland deprimerade mammor får stöd av kulturtolkar, som fungerar som länkar till det svenska samhället. Många älskar ju att moralisera över ensamma mammor.


Om de dejtar är de egoistiska och struntar i barnen, om de lever ensamma är de frigida manshatare utan eget liv. De är golddiggers, bidragsberoende, socialt utslagna eller känslokalla feminister. Det finns ingen ände på fördomarna.

Den modigaste ensamma mamman är ändå salig prinsessan Diana – inte bara för att hon bröt upp från ett äktenskap där som hon sa det var ganska fullbelagt (med tre inblandade) utan också för att hon inte föll till föga för att hon var gift med tronföljaren. Vad händer när familjen ska försörjas av en vuxen som ofta har ensamt ansvar för barnen? Intervjuer med ensamstående mammor från olika delar av landet och med skilda bakgrunder, yrken och ålder utgör det empiriska materialet.


Men det är nu i sommar som de tre ensamstående mammorna Camilla Backman, 3 Theodora Larsson, 3 och Elin Näslun 2 ska hitta en ny kärlek, med hjälp av programledaren och artisten Jessica Andersson, 44. Julfest för Barn till ensamma Mammor – 1mammor och 1barn. Uppnådda effekter med dessa aktiviteter är konkret stöd och minnesvärda aktiviteter för barnen och deras mammor.


Ger ett komplement till de resurser som finns i samhället och når ut till allt fler ensamma mammor som behöver stöd. Kanske bor din släkt och dina vänner långt bort, kanske har ni tappat kontakten. Ett annat skäl kan vara att du har förlorat dina anhöriga.


Oavsett anledning kan du fira julen i gemenskap med andra om du vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg