tisdag 16 januari 2018

Hur långt efter mensen kan man bli gravid

L inträffar dagar innan du får din mens. Sedan varierar tiden från mensens start till ÄL från person till person. Så i mitt fall blir det så här: dgr - dgr = dagar efter att mensen startat inföll vanligen ÄL.


Hur lång tid kan det ta att bli gravid ? Menscykeln börjar första dagen med mens och slutar dagen innan nästa mens börjar. Hur många dagar det blir varierar.

Läs även: Över tips på hur du blir gravid snabbt! De som läst avsnittet om hur man blir gravid och tecken och symptom på graviditet läste även mer om specifik information kring graviditeten, om adoption eller om fostrets utveckling vecka för vecka. För att lyckas att bli gravid är det som störst chans om du har sex tre dagar innan ägglossningen, själva ägglossningsdagen och timmar efter ägglossningen. Du har haft oregelbunden mens under en längre tid och besväras av det. Du har fått en blödning som liknar mens trots att du kommit i klimakteriet och och inte haft mens på minst ett år.


Du vill bli gravid och har oregelbunden mens. Om det är helg kan du vänta tills det blir vardag. Det är ofta inte bråttom.

Om däremot mensen är oregelbunden kan man behöva göra testen vid flera tillfällen. Många tror att man inte kan bli gravid när man har mens. Vi har frågat gynekologer om det stämmer att det är såkallade säkra dagar.


Gravid när man har mens - går det egentligen? Hos de allra flesta kvinnor är chansen att bli gravid under mensen mycket mindre än på andra tidpunkter av månaden. Jag vill bli gravid så snart som möjligt efter mitt missfall och har googlat lite om det. Men jag hittar så mycket olika info. En del väntade på första mensen efter missfallet innan de försökte igen, andra väntade inte på mensen och försökte direkt efter och blev gravida.


Hur snabbt du vill bli gravid igen efter ett missfall beror därför även på hur du mår och tar situationen. Ett missfall är oavsett en tröttsam process för kroppen. Om man skulle råka bli gravid vid din ålder är risken för missfall mycket stor. Men det finns också kvinnor runt som både blivit gravida och sedan fött friska barn.


Man brukar säga att när menstruationerna upphört helt sedan ett år tillbaka och kvinnan är mer än år, så finns det inte längre någon risk för graviditet. Man brukar säga att chansen att bli gravid ligger runt procent varje månad om man försöker bli gravid och har sex vid ungefär rätt tidpunkt – vid ägglossning. Av de kvinnor som blir med barn har ungefär hälften blivit gravida under de första 2-månaderna.


Man brukar räkna från sista mensens första dag, och om nästa mens inte kommer i tid kan du göra en graviditetstest ( veckor ). Om du försökt att bli gravid länge så vill du säkert ta ett graviditetstest så snabbt du bara kan.

För att svara på frågan när man kan göra ett graviditetstest så behöver man också veta hur ett sådant test fungerar. Längre ner på sidan får du svar på när du tidigast kan göra ditt gravtest. Kan man ta ut p-staven nu eller är det bäst att invänta tiden ? Vid avbrytande av metoden (p-stav) återkommer fertiliteten snabbt. Redan under kommande menscykel finns möjligheten att bli gravid. Om du har mens fast du använder p-stav, är det väl lämpligt att ta ut stavarna i samband.


När är man mest fertil egentligen? Här kan du läsa om hur du hittar till dina mest fertila dagar, dvs. Ett ägg kan bara befruktas under några få dagar i en cykel i förbindelse med din ägglossning - så det är viktigt att veta när dessa dagar infaller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg