torsdag 20 april 2017

När ska man ta gravtest

Nätets bästa priser på godkända självtester. Handla idag med fri frakt! Fynda dina favoriter eller prova någonting nytt, alltid till ett grymt pris online! Stort utbud gravtester på Kronans Apotek. Varför ska man vänta lite innan man tar ett gravtest.


Anledningen till att man inte ska ta graviditetstestet för snabbt efter utebliven mens är att kroppen måste få en ärlig chans att producera tillräckligt med graviditetshormonet, hCG, för att ge utslag på testet.

CG är ett hormon som produceras när ägget har fäst i. Så om du exempelvis väntar din mens den 15:e i månaden kan du testa så tidigt som den 10:e. Ta hjälp av vårt användbara beräkningsverktyg ” När du ska testa” för att ta reda på när du kan testa med Clearblue Early Detection graviditetstest – som ger dig resultat tidigare än alla andra test. Nu är det inte en så stor sak att ta ett gravtest , och om mensen är försenad så är det klart att man alltid kan använda billiga graviditetstester för att se om det kan vara så att det är en bebis på gång. När man försöker bli gravid så har man ordning på sin cykel. Dessa frågor om när man egentligen ska testa ställs väldigt frekvent, och det är inte konstigt.


För visst vill man vänta lite längre så att svaret blir tydligt…men visst kryper det i fingrarna samtidigt? När man använder gravtest i hemmet finns det tre primära misstag kvinnor gör.

Du kan bli överväldigad tidigast bedrövad när du försöker ta reda på om du är gravid så tidigt som möjligt. Hur tidigt ska man ta graviditetstest efter det? Står inte: Har fortfarande liknande mensvärk därnere. När på dagen ska man ta graviditetstestet? Du bör ta graviditetstestet när konsentrationen av hormonet hCG är så hög som möjligt.


Men ifall du ger dig an att göra testet tätt inpå att du tror du har blivit gravid finns det flera fallgropar att gå i. Nej, det står inte på dagen efter piller att man ska ta ett gravtest. Och nej, jag vill inte ha barn just nu med denne man. Och dessutom är jag nästan säker på att det är neg, annars blir det abort på studs. Hormonet utsöndras som tidigast tre dagar efter detta har skett men för att hormonet ska synas i ett test måste man. Misstänker du att du är gravid så bör du ta ett graviditetstest.


När kan man då göra ett graviditetstest? Många vill göra ett gravtest så tidigt som bara. JAg har tagit grav test samma dag utan att det visade någonting och sen gått och endå hoppats på att det ska vara något eftersom det kan vara tidigt för just din kropp. För att det ska visa ett säkert resultat kan man testa sig på samma dag som man väntar sin mens, innan kan det visa minus även om några får plus innan. Alltså, jag är rädd för det, fast jag käkar p-piller.


OM det är något, så har det kommit nu.

Sist jag var gravid visade ett negativt och en vecka senare positivt. När det gäller receptbelagda läkemedel generellt avråder vi från att ta andras mediciner. När vi skriver ett recept så är det till just den personen som står på receptet och vi har övervägt om det ska passa eller ej. Läste att ngn skrev att man borde ta det med morgon urinen? Bli medlem Logga in Skaffa blogg.


Man brukar räkna från sista mensens första dag, och om nästa mens inte kommer i tid kan du göra en graviditetstest ( veckor ). Om däremot mensen är oregelbunden kan man behöva göra testen vid flera tillfällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg