fredag 28 april 2017

Hur vet man att man har fått missfall

Storsäljande silverschampo här. Ger kraftig, långvarig stadga. Discover Man With A Man. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.


De flesta missfall sker innan den 12:e graviditetsveckan.

Det kallas för ett tidigt missfall. Många gånger kommer missfallet så tidigt i graviditeten att du kanske inte ens vet om att du har varit gravid. Du kan också få missfall efter den 12:e graviditetsveckan men det är mycket ovanligare. Då kallas det för ett sent missfall.


Det är inte alltid självklart enkelt, men blödning och ont i magen är typiska symtom på missfall. Till en början är blödningen ofta liten, men så småningom brukar den bli större, som en riklig mens med klumpar, och det kan göra riktigt ont i magen. Ett är säkert i alla fall, att man blöder, mycket eller lite.


Om du har fått ett missfall är det förmodligen väldigt tidigt i graviditeten, eftersom du fått mensliknande blödningar enbart några dagar försenat.

Har du inte testat för graviditet? Hur tidigt kan man få missfall och hur vet man. Tidigt missfall – hur vet man ? Normalt så vet man som sagt inte. Vid ett missfall under de första veckorna är embryot mindre än en halv millimeter och det är därför inte konstigt att ett så tidigt missfall inte märks av. Du kan märka av ett tidigt missfall genom a det.


Det finns några saker som man vet kan påverka att det blir missfall. Till exempel kan kromosomavvikelser göra så att det blir missfall. Du kan ha större sannolikhet att få missfall om ett eller flera av följande påståenden stämmer in på dig som är gravid: Du är över år.


Ju äldre du är ju större risk för missfall. Enligt min erfarenhet så vet man inte om man har fått missfall förrän man har varit och kollat det med ultraljud. Ofta kan man ju såklart starkt misstänka det om man börjar störtblöda med klumpar och får ont, fast ibland har det ändå blivit barn.


Hur stor är risken för missfall ? Hur märker man om man har fått ett missfall ? Behöver blödningen betyda att man fått missfall eller kan det faktiskt vara något annat? Vår barnmorska på minbebis har besvarat över frågor gällande missfall.

Man kan säga att de flesta missfall sker innan den 7:e graviditetsveckan, men det är inte ovanligt att det sker ända upp till graviditetsvecka 13. Ju längre graviditeten har gått, desto mindre är risken att man får missfall och efter fullgångna veckor är risken väldigt liten, under. Konstaterar man på sjukhuset att ett missfall är på gång och man som gravid känner sig väldigt stressad över detta, är det viktigt att man låter vårdpersonalen veta hur dåligt man mår, så att man kan få tillräckligt mycket stöd och hjälp att gå igenom missfallet. Mensvärk har jag haft i en vecka nu.


Det brukar jag annars inte få förrän mensen har kommit. Hade BIM i söndags så jag har gått över fyra dagar. Svar så här var det för mig: Jag hade ett tidigt missfall i början av hösten, jag hade bara gått en dag över tiden. Varför får man missfall ? Det vet man dessvärre sällan.


Det man vet , genom att ha undersökt fostren efter missfall , är att de allra flesta av dessa foster inte var friska. Det som oftast sker är alltså ett naturligt bortval av något som inte var som det skulle vara. Hur vet men om man fått ett missfall ? De senaste två veckorna har jag funderat på om jag var gravi har haft halsbränna ( har jag aldrig haft innan bara under min förra graviditet), trött, känslig och konstig smak. Dom sa att när man gått in i vecka kan. Hos cirka fem procent av dem som fått flera missfall är orsaken ofta att någon av, eller både mannen och kvinnan, har någon form av kromosomavvikelse.


Det är ofta slumpen som gör att denna avvikelse uppträder, som inte är förenligt med liv. Alla kromosomförändringar leder inte till missfall eller skador på barnet. De som man kan ha fått i sig genom mat. Märker man det på en gång eller kan det inte märkas alls?


Var några dagar sedan. De siffror som finns är att ungefär procent av alla kända graviditeten slutar med missfall. Sker ett missfall efter vecka så kallas det för ett sent missfall. Så jobbigt, fick missfall i torsdags blödde värre än efter förlossningarna och blev tvungen att ligga på sjukhus med dropp till slut.


Lilla bäbis som inte kunde stanna, det är så sorgligt. Jag har fått missfall , kan man vara hemma? Jag var ledig i helgen och har varit hemma tre dar nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg