tisdag 25 april 2017

Allan linnér psykolog

Han utbildade sig till legitimerad psykolog och psykoterapeut. Nu ser han fram emot att vila. När jag slutar nu, så är det inte för att det inte är jättekul. Utan jag vill göra annat.


Allan linnér psykolog

Trappa ner min verksamhet för att kunna vara mer ledig och göra resor. Må bra Efter tampas många med tillvarons riktigt stora frågor. Skickas inom 2-vardagar.


Deras erfarenheter från långa yrkesliv i kombination med textens varma tilltal och empati lyfter innehållet utöver det vanliga. Hon berättade om hur hon och hennes man hade blivit gravida för två år sedan, att de blev överlyckliga och berättade för alla. Och så var bebisen borta. Läkaren kunde inte lova att det funnits ett foster alls.


Sådant är livet, helt enkelt. Fotnot: Citatet i början är hämtat ur Komplexa fall inom psykiatrin. Diagnoser, berättelser och tankemodeller av Eleonore Rydén och Göran Rydén. Foto: Petronelle Halvorsen.


Det handlar inte bara om en lugn och tröstande röst utan också om tystnaden mellan orden. I vanliga fall kan en radiotystnad på fyra sekunder upplevas som besvärande. I Radiopsykologen kan den vara i hela fjorton sekunder.


Var 4:e minut blir någon ID-kapad. Att gå i terapi ska vara som att ha en bra affär med sig själv, säger han. Allan Linnér lämnar ”Radiopsykologen” i Pefter sju år i etern. Varför tackade du ja till uppdraget?


Författarna, båda leg. Misstag kan leda till något positivt, sa han. Hans förmåga att lyssna, vänta in och möta dem han talar med är omtyckt och välkänd. I ett pressmeddelande från Sverige Radio säger han så här: – Ingen mår bra av att känna sig udda och ensam. Om man genom programmet kan känna igen sig i andra är det en stor seger.


Lasse Övling är legitimerad psykolog och gestaltterapeut. Men just nu tar han det lugnt och “har det skönt”. I sista programmet reflekterade hon över vad som varit givande, svårt och utmanande med att vara psykolog i radion, tillsammans med programledaren Anna Ivemark. Här har han samlat sina tankar och reflektioner kring vanliga dilemman, sorger och frågor hos de klienter han mött.


Vi är drygt personer som slagit oss ner för att lyssna på när Allan blir intervjuad av Lisa och Susan. Kanske inte den mest sonora, snarare en förväntansfull röst som signalerar: Jag lyssnar. Hellre då skapa friktion. Han har en hes, lite sandtorr röst.


Allan linnér psykolog

Nästa måndag, den oktober, är det Världsdagen för psykisk hälsa, en dag som syftar till att skapa en större medvetenhet och förståelse kring psykisk ohälsa. Stigmat kring psykisk ohälsa, att träffa en psykolog eller en terapeut är inte lika stort idag som det en gång var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg