tisdag 11 april 2017

Exempel samboavtal

Fyll i och hämta ditt kontrakt online. Skapa din mall med ett enkelt formulär. Dokumentmallen samboavtal används då två personer ska flytta ihop eller redan bor ihop och ska göra ett gemensamt inköp, t ex vid ett köp av en gemensam bostad men där den ena stoppar in mer pengar än den andre.


Ett samboavtal kan förhindra en tråkig och tidsödande tvist vid en separation. Sambos har inte samma juridiska skydd som äkta makar.

Sambolagen styr hur sambor äger egendom. När behövs ett samboavtal ? Har ni redan flyttat ihop går det bra att i efterhand skriva ett avtal. Vanliga situationer där samboavtal är bra att ha. I samboavtalet avtalar man i princip bara bort sambolagens regler om bodelning. Det finns inga krav på att samboavtal ska bevittnas eller registreras, men det är alltid bra att avtalet bevittnas ifall en tvist skulle uppkomma i framtiden om samboavtalets äkthet.


Samboavtal om hur bostad och saker ska delas upp mellan er.

En bodelning omfattar inte sådant som köptes innan ni flyttade ihop. Hur denna bodelning ska ske kan i förväg påverkas genom att man skriver ett samboavtal. Därför kan det vara en bra idé att skriva ett samboavtal. Här kan du ladda ner en gratis mall för samboavtal med exempel på hur avtalet kan se ut.


Du får även råd och tips om när avtal ska skrivas. För att enklast undvika att du vid en eventuell bodelning måste lämna ifrån dig saker som enligt dig tillhör dig, är ett samboavtal en bra idé. Exempel : Lisa och Lasse flyttar ihop i Lasses stora villa.


Båda har två små barn från ett tidigare förhållande och under åren som kommer får de även två gemensamma barn. Efter åtta år avlider plötsligt Lasse, och Lisa blir ensam kvar med sina fyra barn. Klausul om inget som parterna äger ska ingå i en bodelning: Med detta samboavtal förklarar vi, Anna och Bengt, att allt vi äger och förvärvar ska förbli vår enskilda egendom och inte utgöra samboegendom. När du registrerar dig som medlem på Företagande. Du är själv ansvarig för att ditt uppträdande är i. Om du däremot inte har en aning, utan bara letar på internet efter ett exempel på samboavtal som du tänker skriva ut och använda, så kan det kosta dig en rejäl hacka.


Sambor kan genom ett juridiskt dokument som samboavtal bestämma att avvika helt eller delvis från sambolagens bestämmelser. Att skriva samboavtal är inget krav.

Det finns inget krav på att sambos måste upprätta ett samboavtal , men det kan vara bra att göra. Går de sedan och köper en ny bostad tillsammans, även om Lisa (till exempel via försäljningen av sin bostad) står för 1 av den nya bostaden så delas denna nya bostad lika vid ett avslutat samboskap. Avtala bort sambolagen med samboavtal.


Det är förstås inte alltid självklart och helt rättvist i hur man löser detta. Du kan använda den här mallen för att upprätta ett samboavtal mellan dig och din sambo för att förklara hur egendom skall fördelas vid bodelning. Slutsatsen blir att utan ett samboavtal kommer du erhålla mer av vinsten.


Till exempel gåvobrev, samboavtal , aktieöverlåtelse och konkurs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg