onsdag 12 april 2017

Fallbeskrivning psykisk ohälsa

Ellas syster påminner henne om att berätta för läkaren om de jobbiga perioderna i tonåren, då Ella haft perioder av psykisk ohälsa och mått väldigt dåligt. Den dåliga självkänslan blev snabbt ännu sämre när hennes långa förhållande med pojkvännen tog ett abrupt slut, då pojkvännen omkom i en motorcykelolycka. Om psykiska sjukdomar. Uppgift: Jag ska välja tre psykiska sjukdomar och skriva en kort fallbeskrivning till var och en av sjukdomarna.


Sedan ska jag med hjälp av de olika teorierna jag lärt mig (psykoanalys, kognitiv teori) försöka komma fram till sjukdomens uppkomst och sedan hitta en behandlingsmetod som kan fungera bra. Psykisk ohälsa bakom nästan hälften av alla pågående sjukskrivningar.

Den oktober uppmärksammas psykisk ohälsa på många platser i landet och runt om i världen. Det innefattar allt från psykisk sjukdom och allvarlig psykisk störning till att uppleva psykiska besvär som mer eller mindre stör det psykiska välbefinnandet och som påverkar ens dagliga liv. För dig som arbetar inom olika LSS-verksamheter är det viktigt att ha kunskaper om vad psykisk ohälsa hos personer inom LSS-verksamhet innebär. Det är speciellt viktigt att veta vilket som är symtom på psykisk ohälsa och vilket som inte är det.


För många barn innebär psykisk sjukdom, eller allvarlig psykisk ohälsa i familjen, att livet blir oförutsägbart. Förälderns humör och beteende kan växla fort. Att en förälder blir psykotisk är en skrämmande upplevelse för ett barn.


Motorn i kampanjen är över 3personer som berättar om sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa. Mind förebygger psykisk ohälsa genom att erbjuda medmänskligt stö sprida kunskap och bilda opinion.

Mind driver stödverksamheterna Mind Forum. Kunskap och handlingsberedskap gällande äldres psykiska hälsa och ohälsa behöver öka hos personal i kommuner, på vårdcentraler och på sjukhus som möter äldre i sitt dagliga arbete. Personal behöver bli trygga i mötet med psykiska ohälsa , kunna prata om självmord och stödja den enskilde att ta kontakt med rätt vårdnivå. Om jag är med om en förlust, då vore det sjukt om jag inte blev ledsen och inte kände mig annorlunda.


Vi måste lära ut att det är normalt att må dåligt och att man inte behöver stanna upp och vänta tills det känns bra igen. Han är okoncentrera aggressiv och hamnar ofta i slagsmål. Han visar inget intresse för att lära sig läsa och skriva. Uppdrag Psykisk Hälsa utvecklar kunskap, metoder och verktyg tillsammans med kommuner och landsting för effektiva insatser inom området psykisk hälsa.


Pelle är ofta ensam under rasterna. För att förbättra situationen för personer med psykisk ohälsa ska Socialstyrelsen bidra med kunskap, statistik och utvärdering. Här har vi samlat information för dig som arbetar med psykisk ohälsa inom hälso- och sjukvård och omsorg. Inom arbetslivet används begreppet arbetsrelaterad psykisk ohälsa.


Där ingår depression, ångest, utmattningssyndrom och andra typer av stressrelaterade besvär. Med rätt kunskap och insatser kan psykisk ohälsa i arbetslivet förebyggas. Här finns verktyg som stöd i det arbetet. De allra flesta som får besvär med psykisk ohälsa återhämtar sig med tiden.


Det är aldrig för sent att återhämta sig, även om du har haft besvär under en längre tid. Psykisk hälsa innefattar alltså något mer än frånvaro av psykisk ohälsa , och inbegriper både individens upplevelse och relationen mellan individen och det sociala sammanhang hon eller han lever i.

För att minska ojämlikheterna i psykisk hälsa måste vi komma ihåg att äldre personer inte är en homogen grupp. Alla har olika förutsättningar för hälsa, och mycket kan vinnas genom att arbeta förebyggande och tidigt identifiera de som riskerar att drabbas psykisk ohälsa , säger Sara Fritzell, utredare på Folkhälsomyndigheten. Varannan kvinna och var fjärde man riskerar att någon gång råka ut för en depression, och de senaste årens stora ökning av antalet långtidssjukskrivna kopplas också till största delen ihop med psykisk ohälsa. En psykisk sjukdom kan leda till psykiska funktionshinder.


Här nedan kommer en fallbeskrivning. Använd dina kunskaper från kursen och eventuella erfarenheter i mötet med patienter med detta tillstånd. Ta hjälp av din handledare. Det är måndag och den 45- årige Nils kommer till sitt arbete bakfull.


Vi ska tillsammans arbeta för att nedbringa suicidtalen. Noll – vision gäller för oss. Psykiska sjukdomar är ofta svåra att diagnostisera då uppfattningen kan skilja sig från person till person.


Vad som är psykisk ohälsa eller psykisk sjukdom brukar därför delas in i vilken grad det stör vardagslivet och hämmar en från att ha ett normalt liv. Vad är psykisk ohälsa i det avseendet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg