tisdag 15 mars 2016

Hur många dagar innan mens kan man göra gravtest

Det är detta hormon som alla graviditetstester för hemmabruk detekterar, och vissa tester är så pass känsliga att de kan användas upp till dagar innan missad mens (vilket är dagar innan väntad mens ). Så om du exempelvis väntar din mens den 15:e i månaden kan du testa så tidigt som den 10:e. Misstänker du att du är gravid så bör du ta ett graviditetstest. När kan man då göra ett graviditetstest? Många vill göra ett gravtest så tidigt som bara möjligt.


Gör du testet för tidigt så finns det dock en risk för att testet visar ett felaktigt resultat.

Vänta till mensen uteblivit innan du gör ett graviditetstest. Hur tidigt testar ni med gravtest ? Jag brukar testa en vecka innan mens (hittills negativt, tyvärr). Det står att det ska funka dagar innan mens. Men funderar på om det går att testa tidigare, typ 7-dagar innan ? Så frustrerande det är att inte bli gravid när man verkligen vill.


Man brukar räkna från sista mensens första dag , och om nästa mens inte kommer i tid kan du göra en graviditetstest ( veckor ). Om däremot mensen är oregelbunden kan man behöva göra testen vid flera tillfällen.

Längre ner på sidan får du svar på när du tidigast kan göra ditt gravtest. Sannolikhet för att bli gravid Hur snabbt kan man göra gravtest - Nдr kan man ta en graviditetstest? Testar man för tidigt så kan man alltså dels riskera att testa negativt eftersom det inte finns tillräckligt med hCG för att ge utslag, dels kan man riskera att få ett tveksamt resultat som då skapar osäkerhet och dels så riskerar man att testa positivt bara för att få mens ett par dagar senare (och då blir man ju riktigt orolig). Väntas min mens på måndag, men om man ska gå på mina sympton nu,så tror jag inte att den kommer. Men man ska aldrig säga aldrig där!


Så därför undrar jag om hur många dagar innan man kan ta ett gravtest innan mensen ,för att det ska visa resultat. Vore tacksam för svar. Du kan göra ett gravtest om det känns bättre, men i så fall får du vänta dagar för att få ett rättvisande svar. Du är mitt uppe i ägglossningen och det är mest troligtvis därför du har flytningar. Kroppen är ingen konstant, man kan gå flera år innan man får en ägglossningsblödning.


Du kan testa upp till dagar innan missad mens , vilket är dagar innan mens väntad väntasmens. Om du utför testet före väntad mens och får resultatet ”Inte gravid” finns det fortfarande en möjlighet att du är gravid. Se tabellen nedan för resultat från kliniska tester med tidiga graviditetsprov.


Stort utbud av Dagmar på Boozt. Fri frakt på beställningar över 4kr. Se våra nyheter för säsongen nu! Köp dina favoriter från Dagmar här!

Vi har något för varje tillfälle! Härligt utbud av Dagmar online. Med Clearblue kan du även välja att testa tidigt - Clearblue Tidig Detektion Graviditetstest ger resultat från och med dagar innan din missade mens 1. Om du vill ha så mycket information om din graviditet som möjligt så kan du använda Clearblue med veckoindikator - det enda testet som även berättar hur många veckor som gått sedan du blev gravid. För att ta reda på när du ska ha mens måste du först beräkna hur lång din cykel vanligtvis är.


Det gör du genom att räkna antalet dagar från första dagen i menstruationen till dagen innan nästa menstruation börjar. Om du har oregelbundna cykler, ska du utgå från din längsta cykel under de senaste månaderna innan du utför testet. Om man börjar med att säga att man inte bör göra ett test innan man har missat sin mens har man uteslutit många osäkerhetsfaktorer.


Då gravtest mäter hCG tar det minst dagar efter befruktning tills det att det finns tillräcklig hCG i urinen så att det kan spåras med hjälp av ett vanligt gravtest. De besvär du kan få när du har mens kan variera från en gång till en annan, både vilka besvär du får och hur svåra de är. Har du så svår värk att du inte kan leva ditt vanliga vardagsliv kan det vara endometrios. Ibland kan du behöva göra en gynekologisk undersökning för att få reda på varför du har besvär med din mens. Det är så jätte olika hur snart det visar för olika personer,jag testade positivt en hel vecka innan mens ,andra får inte positivt förens mycket senare.


Morgon urin är det mest koncentrerade, men det går på dagen oxå,speciellt om du inte varit å kissat på ett tag. Kan jag göra ett gravtest samtidigt som ägglossningen skulle ha varit eller kan den ge utslag på testet. På ältest kan man se graviditet, ägglossning och stegring dagarna innan mens. På gravtest kan man bara se graviditet.


Om du testar med både ältest och gravtest och får streck på gravtestet och kanske ältestet så är du gravid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg