måndag 28 mars 2016

Dikter för barn

Jag kan inte direkt säga att det finns en gemensamt tema eller uttryckssätt för dikterna. Varken text eller bild är så där gullig och lite fånig som dikter till barn riskerar att bli. Det här är verkligen en bra diktbok!


Behöver du förslag för dikter om barn ? Då har du kommit till rätt ställe. Vi har samlat flera vackra og fina dikter om barn.

Kolla också: Text till grattis till bebis – kort– Citat om barn. Skicka blommor till den nyföddat – Här hittar du bra erbjudanden. Dikter om barn – Dikt av 45. Bara du minns när du blir. En dikt från internet, författare okän lite ändrad text.


Till min älskade Linda! Du var ett väldigt efterlängtat barn. Lyckan var oändligt stor när vi fick dig.


Ett barn som får uppleva rent spel – lär sig rättvisa Ett barn som känner vänskap – lär sig vänlighet Ett barn som får uppleva trygghet – lär sig tilltro Ett barn som blir omtyckt och kramat – lär sig känna kärlek i världen.

Av: Dorothy Law Holte. Poesi är hur bra som helst för dig och din hälsa. TV gör dig dum i huvudet. Här kan du läsa dikter som vi har fått in från barn och ungdomar. Alla dikter alfabetisk.


Blir du inspirerad att skriva din egen dikt ? Skriv och skicka den till oss! För den här vackra tradition gör så vi mår riktigt väl. Det finns så mycket du inte kan se.


Som tanken på dig kan få mig att le. Så mycket jag vill att vi ska göra. När jag tänker på dig så blir jag glad. En vän som du är värd så mycket för mig!


Det är något med poesins form jag tror lämpar sig särskilt väl för barn. Möjligheten att leka med språket, utmaningen att berätta om allt på några få rader, att ta ut svängarna och att väcka alla de där stora känslorna. Lita på oss ge oss värme för där ute är så kallt. Vi är barn och vi är många, vi är jordens salt.


Lyssna till oss vi är starka vi kan allt, ja vi kan allt!

DIKTER OM OCH FÖR BARN. Om ett barn får uppleva KRITIK, lär det sig att FÖRDÖMA. Jag gjorde det till en lista och låtsats att jag inte velade i det oändliga och flyttade runt dikterna tills jag höll på att bli tokig. Då föddes idén till en berättartävling för barn i årskurs 1-i Carlshamns Kommun. Vi fick in över 1bidrag!


Men vi fick inte bara in sagor utan även dikter. Utbudet av begravningsdikter är stort och det kan ibland kännas svårt att avgöra vilken dikt som egentligen passar bäst. För att underlätta ert val har vi på Lavendla Begravningsbyrå samlat några väl utvalda dikter till begravning från några av Sveriges mest kända författare och poeter. Hur många dikter man vill ha är upp till en själv. Jag vill för en stund låna er ett av mina barn - Okänd Jag vill för en stund låna er ett av mina barn , sade han.


Det kan vara för fem eller sju år eller tjugotvå eller tre. Men vill ni tills jag kallar henne tillbaka, ta hand om henne åt mig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg