fredag 4 mars 2016

Familjerådgivning otrohet

Det går att se på otrohet från två perspektiv: å ena sidan smärta och svek, å andra sidan utveckling och självinsikt – vad gjorde det med dig och vad betydde det för mig? En del par beslutar sig för att separera medan andra väljer att fortsätta att leva ihop. Vissa relationer lever vidare i ett slags minimiläge. Svenska kyrkans familjerådgivning är till för par och familjer som upplever relationsproblem av olika slag. Vi finns över hela landet.


Familjerådgivning finns till för dig som bor i Västerås, Hallstahammar och Surahammar.

Du behöver inget så kallat biståndsbeslut för att komma till oss. All kontakt med familjerådgivningen sker frivilligt, utan registrering och vi för inga journaler. Efter en tids oroligheter mig och min fru emellan,. Hur söker jag familjerådgivning ? Till oss kommer par som behöver hjälp och stöd att hitta tillbaka till närhet, förtroende och trygghet.


Till familjerådgivningen kommer också par som är i separation eller som funderar på att gå skilda vägar. En parrelation utsätts för många prövningar. Det kan handla om allt från vad som händer när det första barnet kommer, ekonomiska bekymmer, otrohet eller konflikter i släkten till att känslorna försvunnit.


Den bygger på frivillighet i kontakten och omgärdas av sträng sekretess.

Det förs inga journaler och ni kan vara anonyma. Den som vill kan vara anonym. Man kan också söka hjälp på familjerådgivningen i förebyggande syfte. Som exempel på det kan det nämnas unga människor som skall flytta ihop och som behöver prata om hur vardagen kan hanteras eller hur man kan bemöta de naturliga förändringar som föräldraskapet medför för paret.


Det har funnits otrohet i vårt förhållande. Det blir ofta bråk mellan mig och min partners barn. Vi vill separera, men behöver hjälp att förstå vad som gick fel och hur vi bäst löser situationen för barnen. Vi erbjuder professionell samtalshjälp. Kyrkan erbjuder denna tjänst och är.


De är tydliga exempel på hur olika skäl och konsekvenser av otrohet kan se ut. De visar också att avsikten sällan är att såra sin partner men att otroheten dessvärre ofta gör stor skada. När en upptäckt otrohet ska repareras är uppriktighet och öppna kort oftast en av flera viktiga förutsättningar. Ni ringer själva och beställer tid och kommer helst gemensamt till familjerådgivningen.


Ni kan välja att få familjerådgivning i Vilhelmina vissa torsdagar, alternativt i Lycksele efter särskild överenskommelse. Hos Göteborgs Stads familjerådgivning kan ni som par eller familj få hjälp att finna nya möjligheter och lösningar på problem och konflikter. Socialtjänstlagen som slår fast att varje kommun är skyldig att erbjuda familjerådgivning till den som begär det. I norra Dalarna samarbetar Malung-Sälens, Mora, Orsa och Älvdalens kommuner kring en gemensam familjerådgivning - Kommunernas familjerådgivning.


Vanliga svårigheter kan vara att paret har svårt att kommunicera, saknad av psykisk och fysisk intimitet, ständigt destruktiva bråk, svårigheter att vara förälder eller bonusförälder, olika syn på barnuppfostran och otrohet. Ibland kan det vara till stor hjälp med perspektiv från en utomstående.

Parterapi går att söka både privat och via kommunen som är skyldig att erbjuda familjerådgivning. LÄS OCKSÅ: tecken på att det är dags för parterapi. Vårt huvuduppdrag är att arbeta med samlevnadsproblem och konflikter i par- och familjerelationer.


Vanliga problem som vi möter är att det förekommer bråk, irritation och konflikter som man inte förmår att lösa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg