tisdag 24 december 2019

Tips på bra weekendresor

Hitta din weekendresa här. Boka en weekendresa med Solresor. Romantiska Paris, festliga Berlin och mysiga Köpenhamn. Men har du redan shoppat på Oxfoord street i London, redan strosat längst med las Ramblas i Barcelona, och kanske till och med cyklat genom Amsterdam?


Då kanske någon av dessa städer passar bättre ! Här är tips till städer värda att besöka för en weekend i Europa.

Under januari och februari är det lågsäsong och kan vara ganska kallt. Högsäsong och dyrare under september och oktober. Missa inte: Att känna dig som en äkta New Yorker. Central Park, hyr en lägenhet (till exempel på Airbnb) i stället för hotell. Våren, med alla sina kortare ledigheter och helgdagar, är perfekt för en weekendresa.


I den här guiden listar vi tolv olika weekendresor främst i Europa med tips på saker att göra på varje resmål. Vill du hitta spännande uppstickare som Belgrad eller Tel Aviv? New York, London, Berlin – vi tipsar om weekendresor för dig som vill smita i väg en helg.


Här är några tips på weekendresor till Medelhavet där du också kan sola och bada.

Inte långt därifrån ligger paradgatan Via Roma, en bra utgångspunkt för den som vill shoppa. Andra shoppinggator att lägga på minnet är Via Giuseppe Manno, Via Garibaldi och Via Alghero. Mer info: cagliariturismo. Tips du inte får missa i Cagliari: Donne concept store.


Via Vincenzo Sulis 3 donneconceptstore. Ett bra tips tycker jag är att välja att bo i ett område som ligger centralt och där du har gångavstånd till t. Ett bra tips är att försöka hitta ett hotell med takterass - det är magiskt att sitta där på kvällen och kolla ut över Akropolis och se på ljusspelen. Weekendresor är trevliga när det börja vina ruggigt om knuten här hemma.


Då är det skönt att smita i väg på en weekend. Från Berlin och Madrid till Lissabon och Köpenhamn. Bara ett par dagars miljö­ombyte kan göra ­underverk och ge styrka att uthärda regn och rusk. Du vet bäst själv vilken resa du vill ha och till vilket pris.


Det här är Sveriges stora guide till alla verktyg du behöver för att själv boka billiga. Intresset för weekendresor fortsätter att öka. Res till Europas mest populära resmål. Rom, Lissabon och Krakow hör till raketerna. Här är bästa tipsen för dig som är sugen på att komma.


Allt om weekendresor till spännande europeiska städer.

Vilken weekendresa passar dig bäst ? Hagel, fem minuters sol följt av regn och piskande vind – lämna aprilvädret och åk på en weekend till en storstad över påsk. Flyger du bara ett par timmar söderut kan du tjuvstarta våren eller uppleva lokala påsktraditioner. Här kommer tips på härliga helgresor och kortveckor.


En bra sak är att stanna hemma, men då gäller det också att inte lägga pengarna man sparar in på resan på andra saker som ökar utsläppen, som konsumtion av prylar eller bilkörande. Det enda sättet att att effektivt minska utsläppen på sikt är att prissätta dem så att alla betalar lika för sina utsläpp oavsett färdmedel eller vad man konsumerar. Psykologen: Bra för hälsan att åka på weekendresor Höst och sommarledigheten känns som en evighet sen. Men det behövs inte en långledighet för att du ska koppla av – en weekendresa gör dig minst lika lycklig, enligt psykoterapeuten Jonathan Alpert. Skippa de klassiska turistfällorna och sikta istället in dig på sådant som alla andra inte.


Ett tips är att kontinuerligt hålla koll på de biljetter och weekendresor som erbjuds för att se till att du hittar det bästa möjliga erbjudandet. Europa som på grund av den korta flygtiden väl passar sig för kortare weekendresor. Jämför och boka weekendresor från Stockholm.


Amsterdam är en storstad i litet format som du gärna upptäcker till fots eller på cykel. Här finns ett enormt kanalsystem, husbåtar, väderkvarnar, tulpaner, mysiga caféer, lyxiga restauranger och ett bra nattliv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg