tisdag 17 december 2019

Trapetsplåt tak

Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här! Kulörprogram med RAL- och NCS.

Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.


Alltid hög kvalité till ständigt lågt pris. Byggbranschens nöjdaste kunder. Stora byggvaruhus med Drive-in.


Tak - och trapetsplåt monteringsanvisning Tak - och trapetsplåt monteringsanvisning Profiler, plåtar och beslag Först några ord om vad du ska beakta innan du startar. Behöver du hjälp med att beräkna materialåtgång till ditt hus vänder du dig till våra återförsäljare.

Du kan också få andra praktiska råd och tips. För vissa moment t ex anslutningar runt takkupor och huvar är det bra att anlita fackkunskap. Monteringsanvisningen informerar dig steg för steg hur du går tillväga för att montera takplåtar, profiler, beslag mm. Trapetsplåt är utmärkt för beläggning av fasader och tak. Tack vare det breda urvalet av färger och profiler kan trapetsplåten användas på olika slags byggnader och i alla miljöer.


Inom bostadsbyggande används det först och främst till beläggning av garage ( tak och väggar), altaner, skärmtak och hustak. Vid brandpåverkan underifrån mister en oskyddad trapetsplåt snabbt sin bärförmåga. Alla Ruukkis bärande profilerade takplåtar kan utrustas med smart teknologi. Läs mer om fördelarna med smarta tak här.


I tabellen nedan hittar du den profil du har valt. Där ser du också vilken plåtbredd och vilket överlapp du ska använda. Det finns också flera olika beslag att välja mellan till din vägg eller ditt tak. Tabellen nedan visar de olika sorterna.


Plannja har ett stort utbud av produkter till tak och fasad men även hängrännor, stuprör, bleck och beslag, taksäkerhet och andra tillbehör. För att använda lösningarna ska man lägga minst dubbelt så mycket isolering utanpå det gamla taket i förhållandet till det som redan finns. Då hamnar den gamla konstruktionen i en varm och torr miljö. Självbärande TP 1är en traditionella hallbyggnadsprofilen som kombineras både en god täckningsbredd med en hög bärighet.


Tak av trapetsplåt klassificeras ofta som bärande stålkonstruktioner med brandmotståndsklass Reller R60.

Den är perfekt som Poolskydd. Med andra ord så är ett plåttak en riktigt bra investering för dig som tänker framåt och vill ha ett tak som håller i det långa loppet! PAROC Air är ett unikt sätt att ventilera låglutande tak.


Lösningen bygger på självdrag som snabbt transporterar bort fukt ur det låglutande taket. De vanligaste taken är papp, plåt, betongpannor och tegel. Vi tillhandahåller samtliga. Välkommen in i våra butiker för fullständigt sortiment och tips och råd om vad du bör tänka på när du ska byta ditt tak. Du som husägare är ansvarig för husets säkerhet.


Vi har nu lagt upp mallar som visar hur du mäter ditt tak. Du skickar sedan enkelt in måtten till oss. Besök sidan mät upp ditt tak för att se hur du enklast mäter upp ditt tak. När du skickat in dina mått så kalkylerar vi åtgång av material och återkommer med en gratis offert. Takboard är en mycket styv och hård skiva, som är tillverkad av obrännbar, fukt- och vattenavvisande stenull.


Låglutande tak Takboard. Detaljer på tak Stosar. All håltagning i en taktäckning måste ske på ett sådant sätt att tätheten bibehålls.


Otätheter kan uppstå på grund av mekaniska skador, snöras och korrosion. Vid stosar och andra typer av genomföringar kontrolleras därför anslutningarna noga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg