måndag 30 december 2019

Tips på att gå upp i vikt

Ett bra tips för att gå upp i vikt , när du har svårt att lägga på dig för att du har dålig aptit eller inte lyckas trycka i dig rätt antal kalorier, är att försöka dricka kalorierna. Ett dåligt tips för alla som försöker gå ner i vikt är ett bra tips för alla som vill gå upp. Inlägget går igenom tips på hur en kan göra för att gå upp i vikt. Dessa tips är applicerbara på de flesta, men är inte individanpassade.


Behöver du mer stöd och kunskap för att lyckas gå upp i vikt ? Då kan du kontakta skolsköterskan, vårdcentralen eller en ungdomsmottagning, och få råd och hjälp.

Du bör göra ett läkarbesök för att få veta vad det kan bero på , om du går ner mycket i vikt , fast du äter som vanligt eller mer. Kostråd till dig som vill gå upp i vikt. Att gå upp i vikt De personer som vill gå upp i vikt har ungefär lika svårt att nå sina mål som de som vill gå ner i vikt. Vi är byggda olika, olika kroppssammansättning, olika genetiska arv, olika ämnesomsättning och därmed olika förutsättningar för att var smal eller överviktig.


Att gå upp i vikt för att bygga muskler (bulk) Eftersom en viktuppgång gör det enklare att bygga muskler är det många som försöker göra en så kallad bulk – en viktuppgång med fokus på att gå upp i muskelmassa. För vissa är det dock fortfarande väldigt svårt att öka i vikt trots medveten ansträngning. Protein behövs som byggnads- och reparationsmaterial i kroppen och det är viktigt att din kost innehåller tillräckligt med protein när du vill gå upp i vikt.


När vi blir äldre minskar vår mus­kelmassa, vilket gör ämnesomsätt­ningen lägre.

Det gör att vi lägger på oss fett. Så det som gäller nu är styrketräning. Mer muskler ger ökad ämnesomsättning.


Att äta en förutbestämd målti ändra sina matvanor och undvika kombinationer av vissa livsmedel kommer få oss att gå ner i vikt permanent, utan risk för att gå upp i vikt vid ett senare tillfälle. Läs vidare för att få reda på alla våra tips för att gå ner i vikt utan att lida. Det känns omöjligt att gå upp i vikt , få resultat av träningen och bygga muskler, inte sant? Det finns en lösning som gör att vikten kommer gå upp , styrkan öka och musklerna att växa. Det är inget oförklarligt fenomen.


Motsatsen till dirty bulk är clean bulk, vilket betyder att man försöker gå upp i vikt genom att äta nyttig mat. Det må vara svårare, men mycket hälsosammare. Godis och snabbmat är enkelt att äta och innehåller mycket energi – många menar på att det är lättare att gå upp i vikt med en ”dirty bulk”. Att gå upp i vikt kan dock ibland vara lika svårt som att gå ned i vikt och det räcker vanligtvis inte med att bara stå och hälla i sig grädde eller äta fet mat. Det som de flesta är ute efter är att träna och gå upp i vikt samtidigt så att kroppsformen blir den önskade samtidigt som man är hälsosam.


För att gå ner i vikt bör du börja med att välja ut fem förändringar som du är säker på att du kan klara och tillämpa dem den här veckan. Prova sedan med ytterligare fem nästa vecka. Alla tips fungerar inte för alla, så prova dig fram vilket som fungerar för dig. Bra tips för att gå upp i vikt !

Jag vill betona tålamodets betydelse. Att bygga muskler är ett långt och tungt projekt. Om du tycker att du är underviktig men känner dej frisk och välmående så finns inga akuta behov av att gå upp i vikt. Du har gott om ti hela livet. Själv har jag kämpat i flera år med att gå upp.


Sen kom det till mig att det var pga mjölken som jag trampade på samma ställe. Fick reda på att jag var laktosintollerant. Då lade jag ner alla mjölkprodukter direkt. Gick upp 7-kg på månader!


Ett tips till alla är att testa laktosfri mjölk och laktosfri produkter. För att gå upp i vikt på ett näringsriktigt sätt är ett tips att tillsätta lite olja på pastan och i såsen, strö solroskärnor och nötter i müslin och ta en klick nötsmör i gröten eller på mackan. Omättat fett är både hälsosamt och en näringsriktig energikälla. Recept på gott och lättlagat nötsmör finner du här nedan. Det finns en skillnad mellan att gå upp i vikt på det snabbaste sättet och att öka i storlek på det mest hälsosamma viset.


Följande avsnitt förklarar hur man stadigt kan gå upp i vikt på LCHF-kost, rik på naturliga fetter. Att gå ner i vikt och tappa de där extrakilona som vägrar ge sig är sällan lätt. Det krävs motivation och disciplin där både en aktiv livsstil och framför allten hälsosam kost spelar stor roll.


Här hittar du allt om dieter som LCHF, DASH och Paleo, hur du fixar en platt mage och hur du bränner kalorier som en världsmästare! Hur snabbt man vill gå upp i vikt beror förstås på vad man har för mål- vikt och vad man ligger på i nuläget. Vill du bryta en viktplatå, gå ner i vikt snabbare – eller få det lättare att hålla en ny lägre vikt ? I den här helt färska kursvideon får du de fem bästa tipsen för vikten.


Ovan kan du se första delen av videon med de två första tipsen. Hela videon med alla tips finns att se på medlemssidorna – vilket är gratis att prova. Kroppen behöver energi och energin kommer från det du äter och dricker. Om du är överviktig har du fått i dig mer energi än vad kroppen har gjort av med.


Det behöver inte vara ett problem att väga över genomsnittet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg