fredag 27 december 2019

Vad händer i kroppen när man är kär

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Vad händer i kroppen när man blir kär ? Händerna kan börja svettas, talet påverkas, musklerna skakar lätt, pulsen ökar och vi får svårt att koncentrera oss när vi är nära någon vi tycker om. Vi bokstavligen känner hjärtat slå. Det sätts ur funktion när vi blir kära , vilket betyder att vi upplever mindre rädsla.


Därför är det vanligt att dina vänner kan se vilken idiot du dejtar medan du själv endast ser allt det underbara.

När vi blir kära händer nämligen en himla massa i kroppen som inte går att styra över. Inspirerade av Health. Hälsoliv listat märkligheter som händer när vi förälskar oss. Baaam har koll på vad kåtheten gör med dig - och vilka fördelar du kan dra av att bli upphetsad.


Vi har listat x saker som händer i kroppen när man blir kär , och vi lovar att du kommer känna igen dig. Så reagerar kroppen när du är kär – solklara tecken Det händer mycket i kroppen när du är nykär. Fjärilar i magen och ett bultande bröst känner du säkert igen om du någon gång har varit kär.


Gumman och gubben – så här är det (låter enklare än vad det är ) – men SLÄPP DET.

Dopamin är en belöningsmolekyl som utsöndras när vi blir kära. Vi vill upprepa saker som vi har gjort oss att må bra. Serotonin gör så att vi bara tänker på personen hela tiden.


Man blir blind för allt annat och vill bara vara tillsammans med den speciella. Det gör att du blir extra vaken, pigg och beredd på allt när du är kär. När hjärtat slår så snabbt och hårt kan ytliga blodkärl i kroppen vidga sig. Det är därför du lättare blir röd i ansiktet, på halsen och om öronen när du är förälskad.


Ett hjärta som pumpar snabbt kan också göra det svårt att sova om nätterna. När man blir förälskad börjar hjä rtat pum pa hårdare och snabbare för att pumpa fram blodet så att man får syre. Anledningen till att kroppen vill få mer syre är att den vill vara pigg och beredd på allt när man är förälskad.


Det leder till att dem ytliga blodkärlen vidgas och man blir lätt röd i ansiktet. När man är kär kan man känna sig nervös och att det kommer ett pirr från magen. Många säger att man bara vet när man är kär , men vad händer egentligen i kroppen ? Här listar vi åtta saker som händer när du blir förälskad. Hjärnaktiviteten förändras Det verkar som att kärlek vid första ögonkastet faktiskt existerar.


Kärlek är den vackra känslan av att vara nära en speciell person. Men alla känslor som är kopplade till kärlek är inte ”romantiska”. Många av dem kommer faktiskt från hjärnan.

Det händer när du blir kär – samma stimulans av hjärnan som att ta kokain. Du känner inte samma hunger, du klarar dig plötsligt på fyra timmars sömn per natt och allt annat känns oviktigt. Grattis, du är förälskad. Men vad är det som gör att vi blir förälskade i en viss person?


Här är fem teorier som har fått stöd av. Att rökning är dåligt har nog inte undgått någon – men vad händer i kroppen när man röker? Vilka organ påverkas och vilka negativa effekter har rökning på din kropp ? Vi har studerat rökningens negativa effekter på människokroppen för att få en bättre förståelse för exakt vad det är som sker när du andas in tobaksröken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg