onsdag 24 oktober 2018

Sterilisering män stockholm

Boka lågprisflyg från Manchester till Stockholm från 591kr. Flyg med Europas ledande lågprisbolag. Bli medlem gratis här! Flyg billigt med lågpriskalendern. Sterilisering av manligt könsorgan.


Vid en sterilisering gör urologen ett 1-centimeter långt snitt i övre delen av pungen, tar fram sädesledaren, delar den och avlägsnar en bit. Därefter knyts sädesledaren ihop med hjälp av tråd eller så bränns änden på den. Snitten i huden sys ihop. Operationen tar ungefär trettio minuter. En sterilisering påverkar inte den sexuella förmågan och skyddar inte mot könssjukdomar.


Sädeslederna skärs av vilket gör att varken potens, hormoner eller lust påver. Så fungerar manlig sterilisering. Vasektomi, eller manlig sterilisering , är ett mindre kirurgiskt ingrepp.


Sterilisering män stockholm

Sädesledaren blockeras eller skärs av vilket gör att spermierna inte når urinröret. När mannen får utlösning under samlag innehåller ejakulationen alltså inte några spermier. På bara ett fåtal år har antalet ingrepp fördubblats.


Orsaken är svår att fastställa, men kan ha att göra med att allt färre kvinnor använder preventivmedel av oro för hormoner och biverkningar. Vem får genomgå en sterilisering ? Enligt steriliseringslagen är sterilisering tillåten, efter information och rådgivning, för kvinnor eller män , som fyllt år. För att genomgå en sterilisering måste man vara svensk medborgare eller bosatt i Sverige. Totalt blir steriliseringar vanligare i landet, främst bland män. Kvinnor har alltid tagit ansvar för sin prevention.


Vad det kostar att sterilisera sig skiljer sig mellan landstingen. I ungefär hälften av alla landsting är det gratis. I andra kostar det flera tusen kronor. Syftet med manlig sterilisering , vasektomi, är att göra mannen permanent ofruktsam genom att i lokalbedövning eller under narkos, skära av sädesledarna.


Spermierna kan då inte blandas med sädesvätskan. Ingreppet påverkar inte produktionen av det manliga könshormonet testosteron. Först efter kontrollen kan man lita på ingreppet. Hur vanligt är det att man kan bli gravi trots sterilisering ? Det är jätteovanligt, men förekommer, säger hon. Jag tror att man tidigare mer aktivt föreslog kvinnor som exempelvis genomgått upprepade aborter att sterilisera sig, det kan vara en förklaring till minskningen, säger Stefan Arver, överläkare vid Centrum för andrologi och sexualmedicin på Karolinska.


Då var det p-piller som gällde, men kommer man upp i den här åldern och har varit i hormonsvängen sedan tonåren, bör man nog hitta något annat, säger hon. Redan i 30-års åldern började hon fundera på sterilisering. Men de tankarna slogs snabbt undan när jag fick höra att man skulle sövas. Män över år som är stadigvarande boende i Sverige eller svensk medborgare har rätt att begära sterilisering enligt steriliseringslagen. För yngre personer måste ansökan göras till Socialstyrelsen.


Innan remiss skrivs finns skyldighet att informera patienten om att ingreppet är av definitiv art. RFSU har kartlagt hur mycket priset för sterilisering skiljer sig i landet. Här söker du efter böcker och andra medier. Men i de resterande kostar det betydligt mer.


Sterilisering män stockholm

Du kan också söka efter bibliotek, evenemang och övrig information om Stockholms stadsbibliotek. Om du önskar genomgå manlig sterilisering kontaktar du Urologmottagningens telefontid eller skickar in en egen vårdbegäran. Ange gärna i denna om du har eller inte har barn. Alla män under år och män utan barn planeras för ett steriliseringssamtal hos kurator (avgiftsfritt). Om man inte önskar att sitt djur blir dräktigt kan det vara lämpligt med en kastration.


Det är lämpligt att kastrera sin honkatt efter könsmognaden. Hankatter kastreras ofta för att de inte ska urinmarkera inomhus eller rymma hemifrån i jakt på honkatter. Både hanhun han- och honkatter kan kastreras från sex månaders ålder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg