måndag 22 oktober 2018

Hur vet man om man har fått mens

Discover Man With A Man. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. De besvär du kan få när du har mens kan variera från en gång till en annan, både vilka besvär du får och hur svåra de är. Har du så svår värk att du inte kan leva ditt vanliga vardagsliv kan det vara endometrios. Ibland kan du behöva göra en gynekologisk undersökning för att få reda på varför du har besvär med din mens.


Men nu har jag fått höra om en tjej som hade regelbundna blödningar under sin graviditet som hon antog var mens.

Svar Det går inte att veta exakt när första mensen kommer men det är vanligt att den kommer ungefär två år efter att brösten har börjat växa. Och jag är lång och allt såntdär som ingår i puberteten och känns verkligen som jag kommer få min mens. Skulle vara snällt om du svarade med några tecken innan så man har en aning om innan man får mens. Jag har flytningar, ja. Alla tror typ att jag har det och sont.


Det är inte alltid självklart enkelt, men blödning och ont i magen är typiska symtom på missfall. Till en början är blödningen ofta liten, men så småningom brukar den bli större, som en riklig mens med klumpar, och det kan göra riktigt ont i magen. Att inte få mens är onormalt.

FALSKT I dag vet vi att man inte måste få mens , det är inte viktigt. Det är alltså inte ohälsosamt att inte ha mens. När man använder hormonella preventivmedel som minipiller, p-piller eller spiral kan hormonerna i dessa balansera livmoderslemhinnan så att man inte behöver få mens.


Man har mens ovadsett om man är på land eller i vatten. Om man börjar med minsta tampongen så kan man ha en binda under så har du dubbla mensskydd och hinner samtidigt lära dig få till snitsen med tampong utan att behöva byta stup i ett. Så det är mitt tips om du blöder mer men ändå vill börja med den minsta tampongen.


Finns de i små storlekar? Svar: Ja, man kan börja använda bh när man vill. De finns i små storlekar. Skabbdjuren sprids genom nära kroppskontakt, inte sällan när man har sex. Men skabb kan också spridas genom att bara kramas, hålla handen eller sova i samma säng med någon som har skabb.


Man kan även bli smittad av skabb via kläder och solarier. En bild på kvalsterdjuret Sarcoptes scabiei som orsakar skabb. Vill du veta frekvensen, kan du räkna pulsslagen under en minut.


Har man lågt blodtryck, kan pulsen vara lite svårare att känna på handleden. Vid förmaksflimmer är det ibland svårare att hitta pulsen på handleden. Man får flytta fingrarna fram och tillbaka och variera trycket med fingertopparna tills man hittar pulsslagen. Då är det bra med dietisthjälp som man kan få om man t.

Det är vanligt att man får sin första mens vid ungefär samma ålder som mamma fick den. Om du inte fått din mens vid bör du besöka en ungdomsmottagning. En del har mens i tre dagar, andra i över en vecka. Hur mycket blöder man ? Några blöder lite, andra mycket. Sammanlagt brukar det rinna ut max en halv deciliter blod under en mens.


Fast man ska ju inte lägga någon vikt vid det eftersom, som du själv skriver, det inte behöver ha något samband. Om symtomen avtar kraftigt kan man fortfarande inte bevisa om det har med MA:t att göra eller om de skulle avtagit även om fostret fortsatt utvecklas. Hade BIM i söndags så jag har gått över fyra dagar.


Fråga: Det står i bibeln (ungefär) att den som har fått den heliga anden har fått evigt liv. Men hur kan man veta om man verkligen har fått den? Känner man det eller märks det på nåt särskilt sätt? Om det inte ger resultat kan man behandla med frysning, laser eller kirurgi, men vi är ofta försiktiga med det eftersom man kan få smärtor efteråt. Så småningom besegrar kroppens eget immunförsvar vårtorna, men det kan ta tid och under tiden du har vårtor så smittar du.


LÄS OCKSÅ: Fattar ingenting – hur har jag fått klamydia?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg