fredag 5 oktober 2018

Populäraste resmålen

Och trots populariteten finns fortfarande en vild känsla som kommer sig av de karga bergen och de otillgängliga bergsbyarna. Visst finns det platser som är lite för populära och vackra för sitt eget bästa – som till exempel världs-kända stranden La Pelosa – men man behöver inte åka långt för att hitta en alldeles egen strand. En bonus med orten är att det dessutom är smidigt att ta sig hit med tåg från Sverige om man väljer att skippa flyget.


Varsågo här är världens bästa resmål ! Ticket tror att det beror på att staden Split är mysig och lagom stor. Det är lätt att ta sig ut till de närliggande öarna, vilket enligt resebolaget gör semesterorten till ett populärt resmål för de familjer som både vill resa bekvämt och barnvänligt, men samtidigt ta del av nya upplevelser och äventyr.

Inte minst på grund av att man hela tiden utvecklar resmålen med nya hotell, restauranger, strandpromenader och utflyktsmål, säger Anna Hagberg, tf. Ving, i ett pressmeddelande. Egypten, Gambia och Turkiet är de länder som klättrat mest på topplistan. Några resmål sticker förstås ut som extra heta.


Här kan du kika på favoriterna och få inspiration till populära platser att besöka. Eller kanske tvärtom, om du hör till dem som helst spenderar ledigheten i stillhet på turistfria ställen. Manchester har genomgått en imponerande meta-morfos, från Englands svarta industriella hjärta till en av Europas främsta kulturstäder.


Förvisso- ständigt ett populärt resmål för fotbollsälskare, men det har varit lite tyst om Manchester i några år.

Nu tar Englands andra sta huvudstaden i norr för sig rejält igen. Den glamorösa ön Santorini är ljuvligt annorlunda, vilket till viss del beror på att den är en relativt ny skapelse. Spanien är svenskarnas populäraste resmål. Förra året gjorde vi nästan dubbelt så många resor dit som till tvåan Danmark. Mer långväga resmål om USA och Thailand kommer inte ens upp på topp 10.


För trots alla nya exotiska destinationer ligger medelhavsländerna stabilt i toppen över svenskarnas populäraste resmål. Intresset verkar däremot ha svalnat något för det omåttligt populära Thailan kanske till förmån för USA som bara ökar i popularitet. Resesajten Vagabond har tagit svenskens respuls och här är resultatet. Letar du efter inspiration för din nästa resa?


Hitta fantastiska semesteridéer och få inspiration på TripAdvisor – din källa till webbens bästa omdömen och. Här finns inspiration till nästa Norgeresa oavsett årstid. De populäraste resmålen på visitnorway. Listan visar de resmål på visitnorway.


Ibland kan oväntade saker ge intresset för ett resmål en skjuts. En pyttenations oväntade framgångar i fotbolls-EM till exempel. Det antas ligga bakom den procentiga ökningen av intresset för resor till Island. Kanske är anledningen densamma till att intresset för golfresor har ökat med procent.


Vi kan kalla det Stenson-effekten.

Dubai är ett resmål som blandar modern kultur med historia, och äventyrliga aktiviteter med shopping och underhållning i världsklass. Se en föreställning på Dubai Opera, beundra staden från toppen på Burj Khalifa och tillbringa en eftermiddag längs Dubai Creek där du kan utforska guld-, textil- och kryddmarknaderna. Varje dag har Allt om Resor nya inspirerande reportage om härliga och spännande resmål , vackra bilder, senaste nytt inom resvärlden och massor av handfasta tips och råd för att göra din semester fulländad.


Allt om Resor har guider till de mest populära resorna till solen men också till weekendstäder och vinterdestinationer. Relaterade artiklar Krönika: Framtiden – jorden förblir populäraste resmålet äventyrliga vandringsleder i Europa Se norrsken vid Lofotens hemliga syster – Senja Dukat för knallrosa afternoon tea Quiz: Hur mycket kan du om Japan? Kroatien blir allt mer populärt för varje år och det är lätt att förälska sig i landet.


Här får du en stor översikt över de bästa resmålen , så att du.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg