måndag 22 oktober 2018

Relationell psykoterapi

Relationell psykoterapi

Landstingssubventionerad tjänst. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling. Vill du jobba som psykolog hos oss?


Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. SFRP är en nationell förening för psykoterapeuter och andra som är intresserade av relationella perspektiv på psykoterapi.


Föreningen är utvecklingsinriktad och har inget syfte att bevaka eller formulera någon speciell psykoterapimetod. Istället styrs den psykoterapeutiska processen av det samspel som utvecklar sig mellan klienten och terapeuten där relationen ses som en ömsesidig samarbetsprocess. Relationell psykoterapi är “metodneutral”, dvs. Namnet relationell psykoterapi syftar på relationers betydelse i två avseenden. Den här sidan beskriver vad relationell psykoterapi är och hur man kommer i kontakt med terapeuter som har relationell inriktning.


Den teoretiska referensramen för relationell affektfokuserad psykoterapi är från början psykodynamisk teori tillsammans med anknytningsteori och affektteori. I all psykoterapi sysslar man med relationer, antingen de som finns i patientens liv utanför terapin eller den som uppstår mellan psykoterapeuten och patienten. I detta inlägg reflekterar hon kring relationell terapi, dess uppkomst, begrepp och sammanhang. Det här med relationell psykoterapi … Fjärde terminen på psykoterapeutprogrammet i Linköping har just startat.


Jag är precis halvvägs i utbildningen till att blir psykoterapeut med relationell och interpersonell inriktning. Jag är socialpedagog i botten och legitimerad psykoterapeut. Jag har under många år arbetat med människor i kris och i svårigheter. I det relationella psykoterapiarbetet är terapeuten aktiv och tydlig med sin känslomässiga närvaro.


Relationell psykoterapi

I relationell psykoterapi samarbetar vi med fokus på både här och nu, framtid och dåtid. Ur närvaron kommer också en strävan efter lyhördhet – att känna in och arbeta i en lagom takt för varje individ. Känn dig varmt välkommen att kontakta mig för egen terapi.


Den relationella handledningens kärna är att undersöka hur samspelet utvecklas och vad som kan komma i vägen för ett förtroendefullt samarbete. Rolf Holmqvist presenterar sin och David Clintons nya bok med rubrikens titel. Boken kommer ut under våren. Psykoterapi kan ske individuellt, med par eller familjer under en kort avgränsad period eller under så lång tid som du behöver.


Relationell psykoterapi

Vi samarbetar med Region Skåne inom Rehabiliteringsgarantin och har möjlighet att ta emot dig för en tidsbegränsad psykoterapi efter att du fått remiss från din vårdcentral. Terapeuter kan arbeta på olika sätt, beroende på vilken typ av problem och svårigheter som ska lösas. På Eskilstuna Psykoterapi är vi fyra terapeuter med olika bakgrund som kan ta emot dig, utifrån olika behov. Vi kan erbjuda: Psykodynamisk psykoterapi - PDT.


Transaktionsanalys - TA. Kognitiv beteendeterapi - KBT. Psykoterapi , psykologisk behandling, innebär behandling av psykiska, relationella och existentiella problem med psykologiska metoder. Vanliga problem att behandla innefattar ångestsyndrom och depression. De olika terapierna har olika förklaringar till varför dessa problem uppstår och ingen har definitivt stöd för sin förklaring.


Mottagningen är centralt belägen i Linköping med närhet till bussar och parkering. Vi som finns vid INSTITUTET FÖR PSYKOTERAPI är legitimerade som psykolog och psykoterapeut, har gedigen erfarenhet och en psykodynamisk referensram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg