måndag 15 oktober 2018

Hur vet man att man har fått mens

Search Man With A Man. Discover Man With A Man. Sök bland foton, listor och bilder från din skoltid!


Men nu har jag fått höra om en tjej som hade regelbundna blödningar under sin graviditet som hon antog var mens. De besvär du kan få när du har mens kan variera från en gång till en annan, både vilka besvär du får och hur svåra de är.

Har du så svår värk att du inte kan leva ditt vanliga vardagsliv kan det vara endometrios. Ibland kan du behöva göra en gynekologisk undersökning för att få reda på varför du har besvär med din mens. Hur vet man att man snart ska få mens för första gången? Och jag är lång och allt såntdär som ingår i puberteten och känns verkligen som jag kommer få min mens. Skulle vara snällt om du svarade med några tecken innan så man har en aning om innan man får mens.


Jag har flytningar, ja. Alla tror typ att jag har det och sont.

Men det kan ändå vara bra att fundera på vad man själv vill göra i den situationen. Antingen accepterar man det och trallar med eller så går man vidare. Så hur ska man veta om man ska satsa eller inte? Med inspiration från Elite Daily har vi listat sex tecken som visar att du ger mer kärlek än vad du får : 1. Men det vanligaste skälet till att man går upp i vikt när man har celiaki och äter en glutenfri kost är att tunntarmen läker ut och att man plötsligt tar upp all energi och de näringsämnen man tidigare missat.


I studier har vi dock INTE kunnat visa någon koppling mellan glutenfritt och övervikt. Tillsammans har man en ”sista chans” att göra saker tillsammans. Som anhörig blir det ofta en chock att få beskedet trots att man kanske misstänkt demenssjukdom, men det kan också vara en lättnad att få en förklaring. Vanligt att man vaknar med utslag.


Utslagen liknar myggbett, kan klia och variera i storlek. Vissa personer får stora utslag medan andra inte får några utslag alls. Storleken på utslagen varierar beroende på hur känslig man är mot vägglusens saliv. I vissa fall kan det faktiskt klia så mycket att man river upp sår som blöder.


Från det att du fått skabb till att det börjar klia kan det ta mellan två och tio veckor, men det är viktigt att veta att du kan smitta andra under tiden. Vill du veta frekvensen, kan du räkna pulsslagen under en minut. Har man lågt blodtryck, kan pulsen vara lite svårare att känna på handleden.

Vid förmaksflimmer är det ibland svårare att hitta pulsen på handleden. Man får flytta fingrarna fram och tillbaka och variera trycket med fingertopparna tills man hittar pulsslagen. Alltså egentligen tycker jag inte att man borde göra en så stor grej utav detta.


Men visst ska man berätta för sin mamma, helt klart! Hon har ju precis som du också fått sin första mens och har säkerligen mens själv. Man har ju mens till man är så. Till en början är blödningen ofta liten, men så småningom brukar den bli större, som en riklig mens med klumpar, och det kan göra riktigt ont i magen. Det är ju endå ens mamma.


Symptom som illamående, trötthet och huvudvärk kan man få av för högt blodtryck. Detta kan vara ett farligt tillstånd som direkt kräver vård! Många får ont i magen när de har mens , men inte alla.


I början känns det oftast enklast att använda binda (som en liten mini-blöja) när man har mens. Andra alternativ är tampong och menskopp. Vill man känna sig trygg kan man ha en binda med sig i skolväskan. Så jag märkte alltså av mitt MA, men jag hade nog inte tänkt på det om jag inte hade varit gravid förut, för nu kände jag ju igen känslan av sammandragningarna. Som jag fattat det så är det ganska vanligt att man får ett MA först, men så småningom kommer du att börja blöda i så fall.


Man vill ha en förändring, men man vet inte vad det är eller hur det ska gå till. Förvirring, oro och vilsenhet uppstår. Våga göra medvetna val - och välja bort. En del har kanske blivit smickrade över att de har fått ett jobberbjudande, ”hard to resist”! Kontakta vårdcentralen eller en hudläkare.


Om du misstänker att du har kondylom ska du inte tveka att söka läkare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg