onsdag 17 oktober 2018

Mossmedel tak

Bekämpa mossa på taket. Köp rätt medel mot mossa i butik eller online här! Från flera kända varumärken! Vi erbjuder flera typer av gödsel. Läs mer och se vårt utbud här!


Marknadens bästa gräsfrö.

Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Vi är många som vill bekämpa mossa i trädgården och bäst är att använda sig av olika typer av mossmedel och gödsel.


Det enda sättet att på lång sikt hindra att mossa får fotfäste i din trädgård är just att gödsla gräsmattan. Ett takrengöringsmedel som tar bort alger, lavar och annan påväxt så pass effektivt att återetablering tar flera år, vilket innebär ett prydligt tak under lång tid. På den här sidan finner du mossbekämpning som fungerar.


Vi har samlat fakta och information och välfungerande metoder, kända lösningar, mossmedel samt maskiner för att bekämpa och få bort oönskad mossa från gräsmatta, tak , panel, plattor eller var hän problemet än må vara. När det samlas löv, mossa och barr på taket kan de ge upphov till vattensamlingar och så småningom fukt och läckage.

Därför är det viktigt att få bort allt från taket som hindrar regnvatten från att rinna fritt. Du kan spola rent taket med en vattenslang, använda en lövblås eller sopa bort det som samlats där med en piasavakvast. Spädd till motsvarande koncentration kostar Biltemas dock fortfarande bara av priset för Tak GTI.


Men det kan ju vara ganska viktigt att notera att Biltemas är 3ggr svagare än Tak GTI, INTE tvärtom som anges ovan. Nedan sidor som sajten Husrenovering innehåller. Förutom att kunna köpa material för att renovera hus med eller att bygga nytt med billigt via annonser och länkar så kan man köpa mossmedel till tak , gräsmatta, marksten och väggar.


Jag tycker första halvan tak var svårare eftersom man var tvungen att sluta när man trodde att hälften av dunken var slut. Skulle jag göra om detta idag hade jag nog köpt en dunk per sida eller kanske t. Tack för ett intressant inlägg och mycket matnyttig information! Precis som många andra har jag genom årens lopp haft återkommande problem med mossa på tak och takpannor. Vidare så består Tak GTI (enligt säkerhetsdatabladet) av en lösning av bensaltensid. Sprayflaskan verkar späda cirka 1:100.


Jag har själv nyligen köpt bensaltensid och sprutat ut med en begagnad takGTI-flaska, men jag har en känsla av att verkan blir bäst på tak utan tjocka mosslager. Tak GTi är ett långtidsverkande medel som gör att mossan tappar fotfästet efter några månader och gör ytan ogästvänligt. Man skulle kunna beskriva det som ett starkt diskmedel.


Koppla dunken till vattenslangen och spola ut medlet med högt tryck så får du precis rätt koncentration. En förpackning räcker till cirka 1kvadratmeter. I testet av mossmedel har vi bland annat: Mätt hur mycket mossa som försvinner direkt och på lång sikt.

Bedömt om gräset tar skada. Mätt effekten på andra ogräs förutom mossa. Det finns två sätt att använda takpannerengöring, antingen kan du spruta på medlet och låta väder och vind sköta resten eller så låter du medlet ligga på pannorna i några dagar och går därefter över taket med en högtryckstvätt. Detta sker oftast vid ett kraftigt regn. Taket hålls fritt från ny påväxt under lång tid.


För bästa resultat skrapa bort tjockare partier av påväxt före behandlingen och skölj bort löst material med vatten. Anslut vattenslangen till injektorn och sätt på fullt vattentryck. Medlet har bäst effekt på fuktiga tak. Skrapans långsidor har olika profiler, utformade så att de passar de flesta tvåkupiga betongpannor. Skrapans raka kortsida är till för takets plåtdetaljer och den taggiga kortsidan ruggar upp de partier av mossa som inte lossnar.


Fäst skrapan på teleskopskaft för ökad räckvidd och gör allt arbete från en tryggt placerad stege. Hur viktigt är det att ta bort mossa på taket ? Det är först och främst en estetisk fråga. Om man inte tycker om att ha mossa på taket kan man förstås ta bort den, men det är inte nödvändigt. När det blåser eller regnar ramlar det ner en del, så till viss del sköter det sig själv.


Produkterna rengör effektivt ytbeläggningar på tak , fasader, sten med mera. Dem innehåller dessutom komponenter som förlänger effekten och ger en förstärkt förebyggande effekt mot ny påväxt. Att tvätta ett så gammalt tak eller måla det är bara en temporär lösning.


Att ta ner de existerande takpannorna, tvätta dem och lägga tillbaka dem efter att ha lagt ny papp o läkt är dyrare än att köpa nya takpannor. Snåla inte, byt hela taket så sover du gott i vinter. Papptak vanligast på lågsluttande tak. Om det ska vara större lutning eller inte på taket beror på vad utrymmet under taket ska användas till.


Ska man använda ovanvåningen är det bättre med större lutning. Men har du inte behov av utrymmet finns ingen anledning att ha tak med större lutning, säger Leif Nylén på TiB. Du måste ha fel på högtrycksapparaten om du inte får bort mossan.


Både jag och grannen har gjort samma sak och det har gått hur bra som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg