torsdag 19 oktober 2017

Ryska oljeaktier

Unionens ryska oljeaktier en farlig handel Fackförbundet Unionen har aktier till ett värde av nära miljoner kronor i Surgutneftegaz, ett ryskt olje- och gasbolag med oklara ägarförhållanden. Att handla oljebolag i Ryssland är bland det farligaste man kan ägna sig åt, säger Claes Hemberg, Avanza. Rysslands statsåklagare har fryst aktier i det ryska oljebolaget Yukos vars vd Michail Chodorkovskij fängslades i lördags. Konflikten mellan staten och ”oligarkerna” eskalerade därmed ytterligare på torsdagen.


Beskedet kommer sedan domstolen avfärdat Jevtusjenkovs begäran om att försättas på fri fot. Dagens Industri har identifierat tre intrassenta oljeaktier efter det stora oljeprisfallet. En rysk domstol har gett order om konfiskation av oligarken Vladimir Jevtusjenkovs majoritetspost i oljebolaget Bashneft.


Detta är precis vad marknaden har väntat på. Det är ett viktigt uttalande av en mycket mäktig person, sade en fondförvaltare i Moskva till Bloomberg News. Skribenten aktiedealern skriver att ” Ryska oljeaktier fortfarande billiga” och fortsätter: ”En intressant sak att läsa om ryska oljeaktier är att om man räknar på oljeekvivalenten på ryska oljebolag så är de värderade till dollar fatet de har i tillgångar, deras amerikanska kollegor har dollar som sin värdering. Oljeaktier som hade en fin utveckling i tisdags med stöd av ett stigande oljepris under annandag påsk fortsatte alltså högre på onsdagen.


Ryska oljeaktier

På Oslo-börsen steg Det Norske Oljeselskap, också delägare i Johan Sverdrup, procent. Medan Statoil och DNO, båda var upp närmare procent. Jag har en exponering mot oljemarknaden på och börjat köpa in Rysslandsfonder igår och kommer nog fortsätta med det ett tag framöver.


Annars blir det nog inte mer oljerelaterat men jag noterar att norska bolag utanför oljemarknaden tar stryk dem med. I huvudsak rörde det sig emellertid om illegal revolutionär verksamhet riktad mot tsarväldet. Stockholm med 1deltagare, bland annat Josef Stalin. Det höga oljepriset i dollar gör att ryska oljeaktier varit ett säkert bet.


Särskilt med tanke på den svaga ryska rubeln. De ryska oljebolagen får intäkter i amerikanska dollar och produktionskostnaden är i en svag rysk rubel. En kombination som investerarna brukar se som ett bra köpläge. Tolv döda i ryska översvämningar Är du säker på att du vill logga ut?


Ryska myndigheter, regeringen och de ekonomiska ledarna i vårt land är inte intresserade av att se Yukos gå i konkurs, sade presidenten, enligt Agence France Presse. Borås Tidning är bäst i inloggat läge - som inloggad prenumerant har du obegränsad tillgång till allt innehåll. Han blev rik på ryska oljeaktier. Det är nu under utredning men det gör hans agerande mycket kontroversiellt.


Ryska oljeaktier

Frågor om Bildts ryska oljeaktier och optioner får ett inarbetat svar: - Statsrådsberedningen kommer med en redovisning och då får man ta ställning till problemen när och om de uppkommer. Han viftar också bort frågan om att bli EU:s talesman i utrikesfrågor efter spanjoren Javier Solana. Ingen är tillfrågad vad jag förstår.


Eller har du helt enkelt investerat hela ditt surt förvärvade sparkapital i ryska oljeaktier och försöker hindra det från att gå upp i rök? Aktiekurser och börskurser hittar du gratis med denna tjänst. Se aktuell kurs för alla aktier på börsen. Jämför, analysera och hitta de bästa aktierna!


Inga ryska investerare har synts till i Shelton och Selena på köpsidan – på Selena endast på säljsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg