måndag 23 oktober 2017

Att skilja sig

Först när skilsmässan vunnit laga kraft kan man gifta om sig på nytt. Det kan ta några veckor från det att Skatteverket fått information från tingsrätten till det att skatteverket registrerar den i folkbokföringen. Om du vill skilja dig ska du vända dig till tingsrätten.


Med skilsmässa menas både äktenskapsskillnad och upplösning av registrerat partnerskap. Välkommen till sajten om att skilja sig !

Att skilja sig är ett väldigt svårt beslut. Det är mycket känslor inblandade och förmodligen minst en person som är olycklig. Förutom det tunga känslomässiga är det också en inte helt enkel juridisk process. Risken med att skilja sig själv är främst att något blir fel kring vårdnaden eller att skilsmässan drar ut på tiden på grund av att ni måste komplettera med någon handling ni glömt.


Alternativt att ni glömt fullfölja er ansökan och behöver starta om. Här finns information till dig som står inför en separation. Det kan vara svårt att acceptera det faktum att en skilsmässa kan vara den enda, rätta vägen ut.


Somliga anser kanske att man ger upp för enkelt när man väljer att skilja sig.

Att man kan hålla sig kvar i förhållandet i hopp om att det kommer att ordna sig bara man försöker lite till. En ängel kom till Josef i drömmen och sade att han inte skulle vara rädd att ta Maria till hustru, när Josef redan hade bestämt sig för att skilja sig från henne. Hur den ser ut beror på orsak till beslutet och på hur eniga parterna är, att skilja sig kan vara ett ensidigt eller ömsesidigt beslut. Och att skilja sig behöver inte nödvändigtvis vara bara dåligt, det kan öppna upp för nya möjligheter och i slutändan göra båda parter lyckligare än förut.


En skilsmässa är oavsett orsak en juridisk angelägenhet som ska fastslås av tingsrätten. Många väntar nog till och med längre än de borde innan de gör slag i saken. Förenklat kan man säga att du, om du kände dig trygg och älska har en grundläggande känsla av tillit med dig. Du kan fortfarande känna sorg i en separation, men du har en tillit till att saker och ting ordnar sig. Om du kände dig otrygg och övergiven som liten drog du förmodligen slutsatsen (som barn ofta gör) att felet låg hos dig.


Det finns goda skäl att anta att människor med rötter i andra kulturer i vissa avseenden kan skilja sig från dem med långvarig inhemsk bakgrund och att skillnaderna minskar över tid genom assimilering samt genom att invandrarna påverkar den svenska kulturen. Hur den kommer skilja sig från den nuvarande är ännu oklart. Det ska bli lättare att skilja sig , när Sveriges domstolar gör det möjligt att registrera skilsmässan digitalt, rapporterar PJönköping.


Lustkänslor gör att vi upplever romantisk kärlek, och det i sin tur gör att vi knyter an till varandra. Det är naturligt att passionen dalar efter några år, särskilt efter att barnen kommit. Då blir vi rädda och vill skilja oss, för vi tror att vi inte älskar varandra längre.


Ibland blir inte livet som man har tänkt sig.

Kanske har du inte trivts i din relation och funderat på att skilja dig under en längre ti kanske har beslutet fattats plötsligt av en händelse du inte vill leva med. Oavsett vad det är som har fått dig att vilja skilja dig har vi satt ihop en guide till hur du går tillväga och vad som. Flest par skiljer sig i juli. Ja, flest par skiljer sig faktiskt under juli månad. Den tredje mest vanliga månaden för att skilja sig är i juni.


Men där emellan kommer faktiskt december månad som slår sig in på en andra plats som den näst mest vanliga månaden att skilja sig på. Längre och friskare liv är några av orsakerna till att fler äldre väljer att skilja sig och inleda nya relationer. De flesta som skiljer sig gifter inte om sig utan lever i särbo eller samboförhållanden. I dag är det faktiskt fler över år som är skilda än som är änkor och änklingar, vilket är en historisk nyhet.


En separation är aldrig lätt och även juridiken kring den kan verka snårig. Här har vi samlat avtalen som kan behövas i samband med en separation. Erik Selin gick till tingsrätten för att skilja sig.


Först framstod det som om om paret inte var överens som skilsmässan. Hur vågar man ta steget att skilja sig ? Det hela grundar sig nog i att mina föräldrar ser så illa på skilsmässor och att jag är uppfostrad med att man ska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg