tisdag 9 juli 2019

Legitimerad psykolog

Legitimerad psykolog versus psykiater. En legitimerad psykolog skall inte förväxlas med psykiater, vilken är titeln för läkare med specialistkompetens i ämnet psykiatri. Den legitimerade psykologens kompetens spänner över olika kunskapsfält, både naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga.


Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal omfattar personer som har sökt och erhållit legitimation för yrken på hälso- och sjukvårdens område. Att välja en legitimerad psykolog som din terapeut betyder med andra ord att du kan förvänta dig kompetent, kvalitetssäkrad och ansvarsfull behandling. En icke legitimerad psykolog som har fått beslut om godkänt kunskapsprov, eller gått en kompletterande utbildning för psykologer kan anställas under.

Klinisk hypnos kan kombineras med nämnda terapimetoder. I hälso- och sjukvården är det enbart PTP- psykologer och legitimerade psykologer som har rätt att kalla sig psykolog. Personer utan sådan behörighet får ej heller använda en yrkestitel som kan förväxlas med ordet ” psykolog ”. Letar du efter en legitimerad psykolog eller psykoterapeut? Då har du kommit rätt! Teraply är en förmedlingsplattform där vi listar privatpraktiserande psykologer och psykoterapeuter.


Alla mår dåligt till och från. Ibland går det över, och ibland är det svårt att ta sig vidare. På Mindler arbetar över 1legitimerade psykologer och vi har därmed ett brett urval av specialistkompetenser.

Tillsammans talar våra psykologer olika språk, här kan du se alla språk som våra psykologer pratar. Mindler är en av sveriges största uppdragsgivare för psykologer med över 1psykologer. Ta del av dina journalanteckningar.


Psykolog Gardar Viborg. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling. Vill du jobba som psykolog hos oss? Jobba på distans med Mindler.


Ta reda på hur Mindler fungerar. Aktivt problemlösande fokus. Du kan få hjälp med depression, ångest och stressrelaterade problem. Mottagningen har telefontid på fredagar 8. Anpassade djupintervjuer med senior legitimerad psykolog.


Dessa samtal sker som ett komplement till kvalificerade tester. Mitt namn namn är Bengt-Åke Krantz och jag är legitimerad psykolog och psykoterapeut. Jag har lång e… Läs mer. Som leg psykolog och leg psykoterapeut med många års erfarenhet, utgår jag från en psykodynamisk grundsyn med relationell inriktning och KBT-inslag när så behövs. Min mottagning ligger i innerstan precis vid t-bana Slussen.


Välkommen till MOD KBT, legitimerade psykologer i centrala Göteborg.

Vi erbjuder KBT och hjälper individer och organisationer att uppnå faktisk förändring. Vi är legitimerade psykologer och psykoterapeuter som arbetar med individer, grupper och organisationer. Vi har över 1legitimerade psykologer anslutna till vår tjänst och varje dag genomförs hundratals samtal i vår app.


Det är Socialstyrelsen som prövar och utfärdar legitimationer. Aktuella avtal: Region Skåne - ackrediterad behandlare för KBT. Kräver remiss från din vårdcentral. Dessutom finns möjlighet till specialisering som psykolog , och då ligger lönerna ofta ännu högre. Företaget drivs av Peter Thunström som är legitimerad psykolog , legitimerad psykoterapeut och handledare i psykoterapi.


Företaget har sin bas i Linköping, men är verksamt över hela landet. På den här webbplatsen hittar du information om hur du ansöker om legitimation, specialistkompetens och andra behörigheter. Du som är arbetsgivare och vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg