torsdag 25 juli 2019

Kvinnor som misshandlar män

Vi som träffar de här männen ser att våldet bygger på samma mekanismer oavsett om den drabbade är man eller kvinna och att behovet av stöd och hjälp också är likvärdigt. Vi vill inte på något sätt att samhället ska minska stödet för utsatta kvinnor , tvärtom så har många av oss varit och är mycket aktiva i den kampen. Ju fler beröringspunkter och ju viktigare relation, desto större risk för såväl kvinnor som för män , papperskorgar eller parkerade bilar.


Som offer gör man klokt i att glömma vad man lärt sig, det kan vara eNs fel att två träter. Sidan riktar sig till kvinnor som har blivit misshandlade av en man. Därför benämns misshandlaren som ” man ” och den som blivit misshandlad som ” kvinna ”.

Varningstecken har valt att rikta sig till kvinnor som blir misshandlade av en man , eftersom det är just där Varningstecken har sin kunskap. Du kommer med största sannolikhet att själv bli arresterad och troligtvis åtalad för grov kvinnofridskränkning eftersom din partner kommer att använda hela statens enorma stödsystem för misshandlade kvinnor för att hämnas. Att frivilligt sitta inne har använts som sätt för män att ta sig ur denna typ av förhållande. Det är inte heller första gången den mannen misshandlar en kvinna utan det har förekommit tidigare också. Jag tycker att vi män står upp rakryggade, stöttar kvinnorna och får upp ögonen för kvinnor som lever i förhållanden där män beter sej illa.


Något som kanske inte är så förvånansvärt är att många män som misshandlar sin hustru har växt upp i en familj där våld och misshandel förekommer. De flesta som misshandlar en kvinna har växt upp i ett hem där det råder ’krig’”, skriver Michael Groetsch, som har forskat i ämnet kvinnomisshandel i mer än tjugo år. Så alltså, som rubriken lyder: vad tycker ni om män som slår kvinnor ? Finns det någon situation, förutom i självförsvar, som ni tycker ger förmildrande omständigheter för att lägga hand på en man ?

Har ni själva nånsin slagit en man ? Det finns hur många exempel som helst på fiktiva kvinnor som i sitt våldsutövande beter sig som män. Det enda våld som enligt brottsstatistiken ökar är det våld som kvinnor utövar, säger Peter Gill, våldsforskare och professor vid Högskolan i Gävle. Hon var en späd men stark kvinna i Hyltebruk som älskade att jogga och dansa gammaldans. Sönerna tyckte att hon skulle flytta, för att komma från förre sambon som inte lämnade henne ifred. Mannen dömdes för att avsiktligt ha kört på henne, två gånger.


Sönerna hittade senare 1brev från exsambon i Lisas lägenhet. I filmen ser ni Torbjörn Lundqvist som har blivit strypt plus grovt misshandlad av en kvinna. Torbjörn utförde ett gott arbete som journalist och gjorde som tusentals andra journalister - Granskningar innan man gör reportage. Ser man någonting som inte står rätt till genom hur män och kvinnor agerar mot varandra eller hör en berättelse så tycker jag att man , hur obekvämt det än är, ska försöka nå de här personerna och mannen inte minst och få honom att inse vad han håller på med. Terapisnack är ett psykologiforum för dig som har frågor om psykoterapi, panikångest, självkänsla, relationsproblem, relationsbekymmer, otrohet, svartsjuka och mycket mer.


Som medlem kan du själv ställa frågor och få svar av andra medlemmar som är intresserade av psykologi. Det är helt gratis att bli medlem och det tar bara någon. Ska man diskutera misshandel som fenomen måste man inse att det inte går att hänvisa till hjärnorna och psyket - minst lika många kvinnor som män misshandlar. Slutsatsen blir att du inte alls vill diskutera misshandel utan bara är ytterligare en som försöker pådyvla männen en kollektiv skuld.


De vanligaste anledningarna till att kvinnan inte vågar lämna mannen är rädslan för ytterligare misshandel eller oron över att förlora vårdnaden om gemensamma barn. Kvinnor som väljer män och om igen som är dåligt för dem Vissa kvinnor fortsätter att komma ut med en man som är dåligt för dem. Varje dag anmäler kvinnor i Sverige att de blivit misshandlade.


Varannan vecka mördas en kvinna av en man hon känner.

Hur ska våldet mot kvinnor stoppas? Besöksförbud och trygghetslarm räcker inte för att skydda kvinnor mot män som misshandlar. I USA finns en annan metod – männen botas med ett ”vredesvaccin”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg