måndag 29 juli 2019

Lära känna nya människor

Lära Känna Nya Människor - Kontaktannonser och datingtjänst. Det har aldrig varit lättare att träffa människor. Du kommer snart att upptäcka att många andra i ditt område letar efter den som är special precis som du är. Använd de här frågorna för att utmana nya människor du möter som du vill lära känna lite bättre.


De får personen att känna sig speciell och extra intressant – och det får dig samtidigt att framstå som smart, annorlunda och lika intressant.

Vad har du för motto i livet? För att lära känna nya människor och sedan omvandla dessa till vänskapliga kontakter finns det några saker som kan vara bra att ha i åtanke. Mats Hilte, som är sociolog vid Lunds universitet, har gjort en djupdykning i ämnet och dessutom skrivit boken ”Den moderna vänskapen”. Användbara och beprövade metoder för att lära känna personer när du reser - Att resa ensam är en helt annan upplevelse än att resa med sällskap. Det roligaste ska bli att lära känna människorna i församlingarna.


Och viktigast blir att inspirera och hålla både församlingarna och de teologiska samtalen levande, säger hon, som också gillar att hålla föredrag och utlovar en facebookgrupp med små korta filmer om andlig återhämtning. Skolan har börjat och Derivato har hittat hem från gatan. Därför diskuterar vi idag ämnet Lära känna nya människor , främst de dåliga sätten.

Skratt jag hjälpa människor att känna sig mer avslappnade om det de berättar. Ställ frågor – Gör ett genuint försök att lära känna någon. Det är lätt att se när någon går genom rörelserna av att lyssna, och bara vänta på att det blir deras försök att prata, säger relationsexperten Naomi J Hardy.


Jag gillar att träffa nya människor och har ganska lätt att inleda samtal men saken är att jag inte är bra på att vara i kretsar till att möta nya människor och skapa en relation (alltså kompis relation) till dem. Mina vänner pluggar på universitet utanför eller strax utanför Stockholm och jag själv läser upp en kurs på distans. Att hitta sitt ställe är guld värt och när du har varit där ett par gånger lär du se människor som är där regelbundet med. Jag är en väldigt lugn person och ganska glad.


Redan där vet du att ni har samma intresse! Börja med att heja och efter ett tag känns det mer naturligt att börja prata med varandra. En av de bästa sakerna med att resa till ett nytt land är att uppleva kulturen via innevånarna och att lära känna nya människor. Det kanske kan verka svårt när man är helt solo, men faktum är att det ofta är lättare att börja tala med någon när man är ensam, än när man reser två eller flera.


Ibland kan det ta tid att övervinna rädslan för att tala med en främmande person, men med lite övning kommer du att snabbt känna dig trygg i att ta kontakt med främlingar. Det är alltid trevligt att lära känna nya människor , även om du redan har flera bra vänner i ditt liv. Du kanske inte alltid vet hur du ska gå till väga eller vart du ska leta, men det enda som egentligen krävs är nyfikenhet och en gnutta mod.


Det är viktigt att alla får en chans att göra ett första intryck, och få en uppfattning om vad det är för människor som gruppen består av. Ett annat tips är att börja någon gruppträning, själv tränar jag på ett gym där stämningen mellan de som går på passen är jättebra :) alla pratar med alla typ innan, ibland under, och efter träning.

Man lär känna nya människor o så kanske det kan leda till någon vänskap :) sånt vet man ju aldrig. Chatta med nya människor från hela världen. Träffa miljontals nya människor från hela världen, var du än är. Starta en trevlig chatt, lära känna nya vänner eller hitta kärleken i ditt liv. Det bästa med livet handlar om de människor du har fått lära känna.


Det finns knappast något tvivel om att bästa sättet att lära känna nya människor är under sociala aktiviteter, och det är det vi vill, att de skall lära känna varandra! Sedan måste man leva, gå ut bland andra människor , lära sig deras språk, lära känna deras seder och lära sig förstå de mekanismer som styr deras samhälle. Antingen umgås folk med sina barndomsvänner eller med släkten. Alla är så etablerade och verkar inte så intresserade av att lära känna nya människor. Det är inte lätt att komma in i nya sammanhang som vuxen.


Jag vet inte riktigt vad som krävs, utan kan bara konstatera att jag aldrig har lyckats. Det känns som det blivit mycket länkande till Saras blogg men den är väldigt bra helt enkelt. Ni som inte upptäckt den än måste absolut surfa dit och läsa.


Alla vi som har flyttat en del känner säkert igen oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg