onsdag 17 juli 2019

Kvinnojouren blåklockan

Vår främsta uppgift är att. Vi arbetar också förebyggande genom att föreläsa, utbilda. Kvinnojouren Blåklockan har verksamhet på Norra Köpmangatan 42C i Gävle Centrum, Gävle. Hitta och få information om kvinnojouren blåklockan i Sverige och ta del av telefonnummer, adress, öppettider och vägbeskrivning. Vår personal har en bred kunskap om hur våld kan te sig och.


Vi använder cookies för att besökaren lättare ska kunna använda webbplatsen.

Om du fortsätter använda den här webbplatsen accepterar du dessa cookies. På Ratsit hittar du Telefonnummer Adress Årsredovisning m. Vi träffas den november kl. Rsci, Riksföreningen stödcentrum mot incest och andra sexuella övergrepp.


Man ska ha klart för sig att det här är jättesvårt för en nära anhörig att veta vad man ska göra. Speciellt när det är fråga om en människa som är myndig, säger Linn Engblom, samtalsterapeut på kvinnojouren Blåklockan i Gävle. Anhöriga bör polisanmäla – Man ska visa att man vet om vad som händer.


Hitta adress på karta, kontaktinfo, nyckeltal och befattningar.

Det här betyder jättemycket för oss, det känns jätteroligt”, säger Carina Hast från föreningen om utmärkelsen. Så håller våra jourer öppet under jul och nyår! Om nya pengar inte kommer in måste kvinnojouren läggas ner. Våldet tar inte ledigt.


Det hela beror på att Landstinget Gävleborg tidigare sagt upp avtalet med kvinnojourerna som nu måste söka pengar från flera olika håll varje år för att klara verksamheten. Vill du engagera dig för feminism och stötta andra kvinnor? På jouren kan kvinnor som utsatts för våld av en partner, nu eller tidigare, eller som utsatts för sexuella övergrepp få samtalsstöd. Efter rapportering kring våldsdåd mot kvinnor, som till exempel det misstänkta mordet i Ockelbo natten till måndag, märker kvinnojouren Blåklockan i Gävle en ökning av samtal från utsatta kvinnor. Musik framförs av Eva Svensk.


Oftast är det en sambo eller make som är förövare, men även kvinnor som förtrycks i hederns namn kommer till jouren. De har ett större nätverk av personer som övervakar dem eftersom det är familjens rykte som står på spel. Testa hur bra ditt företag syns på internet. Finska Kvinnojouren Piilopirtti har öppet på jourtelefonen dygnet runt, även röda dagar. Mellandagar är öppettider på jouren mellan 08.


Mejl besvaras under bemannade dagar. Göteborg Kvinno- och tjejjouren Ada har stängt under röda dagar men öppet dagtid under mellandagarna. Och MÄN gör det genom att anordna föreläsning och samtal om just det här.

Gävle beviljade cirka en femtedel av alla ansökningar som kom in förra året. Nu ska Åklagarmyndigheten göra en tillsyn av varför det skiljer sig så mycket åt. I Sverige har vi laglig rätt att själva forma och påverka våra liv och rätt till kroppslig integritet. De rättigheterna ska gälla alla. Vi har fått hänvisa vidare till andra kvinnojourer, vi har sju stycken i länet, säger Ingrid Siksjö, ordförande i Blåklockan i Gävle.


Det ser ut på samma sätt på många kvinnojourer runt om i landet. Stickan – krismottagningen för män. Välj att sluta – Telefonlinjen för dig som riskerar att skada den du älskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg