onsdag 24 juli 2019

Låglutande tak

Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här! Kulörprogram med RAL- och NCS.

Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. Tvättställ i modern design från 9kr inkl. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Låglutande tak med raka balkar byggs genom att balkarna läggs över två eller flera stöd.


Konstruktionen kan användas inom spännviddsområdet - m. ROCKWOOL erbjuder lösningar för takisolering och vindsisolering för både nya och renoverade tak. I avsnittet om låglutande tak redovisas U-värden, ljudklass och ev brandklass för konstruktioner med underlag av TRP-plåt, betong eller träunderlag.

De gröna växterna på taket bidrar dessutom till en bättre miljö. I ISOVERs lösningar för omvända tak ingår parkeringsdäck, takterrasser, innergårdar och gröna tak. Gröna tak kan anläggas både på låglutande och branta tak. Välkommen till Takcentrum! Platta tak kräver också snöröjning under snörika vintrar.


Under ett låglutande tak blir det normalt inget vindsutrymme som går att utnyttja medan denna möjlighet ökar ju brantare taklutningen blir. En lämpligt vald taklutning möjliggör också att det inte behövs uppbyggnader på taket för ventilationsrum eller hissmaskineri. Skall bygga nytt och arkitekten har föreslagit ett låglutande tak på grader. Takpapp är enda alternativet då rostfritt blir för dyrt.


Många är oroliga för detta men takläggare jag pratat med försäkrar att vi ej behöver vara oroliga. Detta är ju dock deras levebröd och därför vill jag kasta ut frågan här. Tak med låg lutning ställer extra höga krav på taktäckningen. Icopal har ett heltäckande sortiment. Låglutande Tak - takomläggningar, taktäckning, plåttak, takomläggning, takarbeten, takarbete, takrenoveringar, taksäkerhet, papptak, takunderhåll, takläggning.


Lösningar för alla typer av låglutande tak. Paroc har ett omfattande program av stenullsprodukter för isolering av brandsäkra och energieffektiva låglutande tak.

Valet står mellan en lösning som består av enbart skivor eller en kombination med skivor och lameller. Bauder PIR kompakttak är ett system för låglutande tak , där tätskikten och värmeisoleringsmaterialet är ihopklistrade sinsemellan och med underlaget med het bitumen, och sålunda bildar ett kompakt och homogent tätningspaket. En extra mekanisk infästning är inte nödvändig. Infästningarna installeras med induktion och penetrerar ej tätskikt.


En korrekt installation säkerställs genom att med teknologin svetsa fast tätskiktet mot en bricka, utan att ta hänsyn till membranens överlapp. PAROC Air är ett unikt sätt att ventilera låglutande tak. Denna takform är vanlig till högre hus. Takkonstruktioner kan dessutom utformas med de lutande takytorna fogade till varandra på olika sätt. Sådana sammanfogningar uppkommer vid vinkelbyggnader och uppbyggnader på tak , till exempel takkupor.


Som när man på 60-talet gjorde invändig dränering som rann rakt ner i hjärtväggen i vardagsrummet. Papptak fick då ett dåligt rykte på grund av det. Men det finns nog inte ett enda kontorshus med sadeltak och pannor, alla har platta tak eller låglutande tak med papp, säger Anders.


Helt platt behöver papptaket nödvändigtvis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg