torsdag 6 september 2018

Tjärad hampa

HAMPA TJÄRAD Återgå till produktlistan. Tjärat hamprep till rigg, förtöjning. Tjärad hampa är en traditionell naturfiber som man tillverkat rep av i årtusenden.


Förr användes tjäran som naturligt skydd mot väta och röta och ett skyddande lager mot UV-ljus. Tjäran höll svamp och mögelsporer borta och skyddade mot havsvattnet.

Exempel på användningsområden. Fin till både dekorationer och som bruksrep. Tjärad Hampa är tillverkade av finaste hampgarner som impregnerats med äkta dalbränd trätjära. Tjäran skyddar repet mot solljus och saltvatten och motverkar röta.


Dock är det inte lika hållbart som dagens plastrep och vår syntetiska hampa ser nästan på pricken ut som äkta hampa , även om den är tillverkad av plast. Odling av industriell hampa är tillåten inom EU och berättigar till arealersättning. Efter en rad komplicerade rättsliga turer ligger en ansökan från kravodlaren Ulf Hammarsten i Halland om att få odla hampa åter på verkets bord.


Han tog mig i hampa och såg för ett ögonblick ut som om han tänkte drämma till mig.

En av nackdelarna med tågvirke av hampa att hampan är känslig för röta och måste behandlas med tjära. Den kallas då drevgarn. Hampans känslighet gjorde att hampan fick konkurrens av bland annat manilla, som är en helt annan växt även om den ibland kallats för manilahampa (eller manillahampa). Beskrivning Tjärade garner av syntetiska hampexfibrer. Trygg betalning med Klarna #128666; Snabba leveranser: 2-dagar #128281; Köp på web, returnera i valfri butik.


Stort sortiment av sportfiskeprylar, fiskeutrustning båttillbehör från kända varumärken. Märling tjärad 2mmx110m från Hjertmans. Snabb leverans – Tio butiker och webbshop – Bra priser.


Tillverkad av ungersk kvalitetshampa. Material: Hampa , natur, samt tjärad märling i valknoparna. Ställ av oljad teak samt 10mm mässingsstång mellan bak- och framstycke. Knopslagaren har gjort en stropp i tjärad hampa som är lämplig som något större nyckelring eller som en mindre klockstropp (fockerdrevsudd).


Ett fantastiskt hantverk. Ibland kan våra hantverksprodukter ha lite längre leveransti det får du i så fall ett meddelande om. Meddela mig när varan är i lager.


Hampasnöret kan användas för sjömansarbeten, makramé, som uppbindning av växter och träd utomhus, som taglingsgarn eller dekoration.

Extra prima Hampasnöre av tjärad hampa. Hel rulle med tjärad hampa. Unikt sortiment av tågvirke och riggtillbehör. Allt av hög kvalitet till rimliga priser. Vi använder cookies för att säkerställa att du får maximalt utbyte av vår webbplats.


Om du fortsätter utan att ändra dina inställningar så ger du ditt. Varje vara anges med pris inklusive moms. Innan betalning kan du se det totala priset inklusive alla avgifter, moms och frakt. Liktrossens dimensioner beror på seglets storlek.


Likgarn, tjockt segelgarn varmed man syr fast lik. Hampa är känslig för röta och svår att böja vid låga temperaturer och har låg brottstyrka som minskar snabbt med tiden. Hampa är gråbrun, men blir mörkare vid behandling av till exempel tjära.


Också andra textilväxter går under namnet hampa , till exempel manilla och sisal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg