torsdag 20 september 2018

Möta nya människor

För att lära känna nya människor och sedan omvandla dessa till vänskapliga kontakter finns det några saker som kan vara bra att ha i åtanke. Mats Hilte, som är sociolog vid Lunds universitet, har gjort en djupdykning i ämnet och dessutom skrivit boken ”Den moderna vänskapen”. I skriften Möta människor – en skrift om samtal i omsorgen utvecklar författaren sina tankar kring vad en etisk värdegrund består av och hur den kan ta sig uttryck i vardagens många relationer, såväl på arbetet som privat. Med avstamp i omsorgens vardag får du följa med på en utvecklingsresa som kan ge dig nya perspektiv.


Alla är välkomna att spela, fika, prata och möta nya människor från andra kulturer. Du behöver inte anmäla dig i förväg, utan titta in när det passar.

Vi träffas varannan måndag och spelar olika sällskapsspel, det blir en mötesplats där alla är välkomna. Här kan det bli spontana möten och det finns inga krav på något. Jag tror också på att själv ta kontakt med människor , av båda könen, utan någon baktanke om det kan vara en partner eller inte, utan med enda intentionen att lära känna nya intressanta människor. Förr eller senare träffar man någon som känner någon som presenterar en för någon och vips, så står han eller hon där.


Möt nya människor När du besöker en mässa så är chansen mycket stor att du kommer möta på människor som har samma brinnande intresse för området mässan berör som du. Detta gör att du lätta hittar någon att börja prata med och kanske kan dessa samtal leda till någonting mer än så. Det är känslor hit och känslor dit som oftast handlar om att människor känner sig ofördelaktigt behandlade av andra. Det klassiska om inte om fanns, om du inte gör så – då mår jag bra!


Människor klagar i bilköer, på arbetsplatser, på grannar, på det mesta det går att ha en negativ åsikt om som ett löpande band.

I skriften Möta människor - en skrift om samtal i omsorgen utvecklar författaren sina tankar kring vad en etisk värdegrund består av och hur den kan ta sig uttryck i vardagens många relationer, såväl på arbetet som privat. Vi träffar många barnfamiljer som inte vill möta fyllon i snabba båtar. Jag är lite rädd för att vi med all teknik riskerar att fastna i tekniken i stället för att som person vara ute och möta människor.


På kvällen träffade Ashton ledare ur Muslimska brödraskapet som tidigare vägrat möta USA:s vice utrikesminister William Burns. Rättshaverister brukar ställa aggressiva och upprepade krav, komma med dramatiska anklagelser och ha en verklighetsuppfattning som skiljer sig från andras. De utgör ofta ett arbetsmiljöproblem.


Så här kan du möta dem. Nu när det är så mörkt och kallt ute tänkte jag att det kunde vara ett bra tillfälle att skaffa nya vänner! Som kompis skulle jag säga att jag är rolig, pratsam, förstående och alltid med på att göra nya saker! Det är något helt nytt , vi har inte den här typen av symbolbruk bland pionjärerna.


Vi ser flera element av en kultur, till exempel den omständigheten att man börjar begrava människor när de är döda i naturen. Det är ett nytt fenomen som kommer in på den här tiden, säger Birgitte Skar. Det har aldrig varit lättare att träffa nya människor. Starta chatta med ett enda klick och inled en rolig videochatt med din nya vän.


Prata med så många människor du vill, var du vill. FUNKTIONER: Blixtsnabb videochatt så att du kan möta nya människor från hela världen Lägg till vänner och spara dem för att hålla uppe kontakten. Ett privilegium att få möta nya människor och kulturer.


U Kolumner “To be a scientist is being poor but living like the rich”.

Människor med rättshaveristiskt beteende anser sig ofta felaktigt och orättvist behandlade av sin omvärld. I sin kamp för upprättelse kan de göra tillvaron närmast outhärdlig för andra. Jag har varit på Malmö högskola och föreläst för unga människor som utbildar sig i sports management för att kunna bli sportchefer i stora klubbar. En liten människa som är ny i jordelivet.


En annan människa som jag aldrig tidigare träffat. En människa som blivit en ny människa. Genom att ha tagit av sig sin “rustning”, dina skal, sina yttre måsten. Och alla tre möten är så fina. Så beroendeframkallande för mig.


Kul, men lite nervöst. Att träffa och möta nya människor är väl alltid lite pirrigt, det ska väl vara så. Förstår ni vad jag menar? Hur som helst så blir det roligt och kameran är med i väskan.


Utbildningen ger kunskap om och förstå vad det innebär att möta människor med psykisk funktionsnedsättning och hur man ger ett bra bemötande. Det här jobbet är ju inte så fyrkantigt utan färgas av ens personlighet och gåvor, menar Ellen Karlsson. Man kommer in med lite nya tankar men samtidigt har man ju samma arbetsbeskrivning och utgår från samma område.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg