måndag 10 september 2018

Tips att göra i dublin

Boka aktiviteter på Viator. Snabb och enkel köpprocess. Ett annat tips är Hop-on Hop-off som tar dig till de största sevärdheterna. Baile Atha Cliath - stadens namn på gaeliska - betyder platsen där det är lätt att korsa floden.


Djur från hela världen gör djurparken till en trevlig paus från alla besöken på museer.

Om du inte kan ta dig till djurparken kan du ta del av den via djurparkens hemsida som har live kamera-inspelning av djuren. Här kommer några tips från det vi hann med. Fish and chips på Leo Burdock “De är ganska stora” förklarar den försynta herren bakom disken när vi beställer två stycken fish and chips. Beroende på hur mycket tid du har och vad du är intresserad av så varierar ju självklart vad du vill och hinner göra under en helg.


Det kan vara ganska stökigt och bökigt och mycket trafik, och det gäller att titta åt rätt håll när man går över gatan. Men det finns ju också många fina platser, tex St Stepehens Green mitt inne i stan. Vi har all information du behöver, från priser och tider till valmöjligheter med köföreträde och mobilvouchers, så att du kan boka i förväg med GetYourGuide och göra det mesta av din resa till Irland.


Samtidigt kan staden kännas lite sliten på sina håll, staden är avgjort fattigare än exempelvis London.

Det kan låta simpelt, men att hoppa på en guidad busstur runt centrum är riktigt kul. Vi förhandlar så att du slipper. Av brittiska BBC har den röstats fram till mysigaste huvudstaden i Europa. Att prata om den brittiska ockupationen. De vänliga leenden som är många irländares signum riskerar då att försvinna.


Såren är fortfarande alldeles för färska för många i befolkningen. Ett bra sätt att se alla byggnader och monument – och känna på stan. Biljetten gäller en hel dag och man kan kliva på och gå av när man vill.


Biljetten kostar euro – men innehåller rabattkuponger till de flesta sevärdheter. Den har ju fått en hel stadsdel uppkallad efter sig och behöver väl egentligen ingen närmare presentation. De flesta besökare är turister och de gör helt rätt i att vara här, för detta är ett ställe med bra drag och här träffar man folk från alla världsdelar.


Visar endast inlägg av brummagumman - Visa alla. Dublin city tours gula bussar är bäst. Här gäller det att packa nr sköna skor för man promenerar gärna då staden saknar bra kommunikationer.


Topp saker att göra i Dubrovnik Med förstklassiga restauranger, berömda filminspelningsplatser och mängder av öar att besöka strax utanför kusten är Dubrovnik en av Europas hetaste destinationer. Här finns många hotell, så du kanske kommer att bo i JBR på din resa till Dubai. Men om du inte gör det, är ett tips att åka dit.

Det är väl värt taxi- eller tunnelbaneresan, oavsett var du bor. Promenera längs The Walk, ät och fika, shoppa, bada, spana på folk, och bara njut av livet. Sverige har fjärde dyrast alkoholpriser på samma lista.


Det är alltså inte läge för att åka till Irland om man vill handla på sig cigaretter, öl, vin och sprit. Vill du ge tips om bra butiker, marknader, outlets, etc. Vill du ha tips på aktiviteter och sevärdheter i Budapest?


Här är en stor lista med saker att göra i Budapest som turist, särskilt för dig som besöker staden för första eller andra gången. Budapest har massvis av roliga aktiviteter och ställen att erbjuda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg