tisdag 18 september 2018

Hur blir man beteendevetare

Arbetsuppgiften kan bestå i att ansvara för utredningar, undersökningar, behandlingsinsatser och kompetensutveckling. Som beteendevetare har du expertkunskaper i hur människor fungerar i olika sociala sammanhang. Det gör dig till en nyckelperson inom flera områden, särskilt när en organisation vill förbättra sin kommunikation och sina relationer internt. Hur blir man beteendevetare och vad kan man jobba som? Jag har funderat en del på att läsa till beteendevetare , tyvärr.


I boken ”Äldst, yngst eller mittemellan” beskriver hon hur din plats i syskonskaran påverkar vem du är.

Sladdbarn får ofta bra självkänsla och självförtroende. De får mycket uppmärksamhet och tror ofta på sig själva. De blir ofta extremt duktiga och får bra betyg i skolan.


Men det kan också bli en väldig press på dessa barn. Fokus ligger på människans beteende och samspelen människor emellan – hur gruppen och individer påverkar varandra, hur organisationen interagerar med gruppen, och hur ett företag ska styras för att bli framgångsrikt på både kort och lång sikt. En socionom är ingen beteendevetare och en beteendevetare är ingen socionom. Vissa socionomer kallar sig för beteedevetare vilket är fel för båda utbildningarna skiljer sig åt men eftersom socionomer kan kalla sig för beteendevetare så kan väl beteendevetare också kallas sig för socinomer krasst sett.


Jag upplevde det snarare tvärtom, det finns ju hur många jobb som helst.

Jag läste inget program , utan bara fristående kurser. Så alla beteendevetare där ute, hur gick det för. För att den teoretiska kunskapen ska kunna förankras och fördjupas i den kliniska tillämpningen krävs att man under utbildningens gång kan arbeta halvtid med psykoterapeutiska uppgifter.


Kraven för psykoterapeutexamen kan komma att förändras inom de närmaste åren. Man kan alltså kalla sig beteendevetare efter många olika utbildningar. Läs på lite om vilka utbildningar som finns på de högskolor där du kan tänka dig gå och fundera på vilken utbildning som kan passa dig.


Jag har en kandidatexamen i psykologi o funderar på vad man behöver studera till för att kunna söka jobb som. Utbildningen kan du läsa om under rubriken Utbildning för att bli arkivarie. Men även om Jenny Säflund nästan bara har goda saker att säga om sitt jobb som beteendevetare , så finns det förstås en baksida.


Vad händer med livet efteråt, hur länge räcker adrenalinkicken och uppmärksamhetbehovet av kändisskapet? Beteendevetare , hur bli Coach el terapeut. Vad kan man göra som ungdom för att inte påverkas av att sträva efter att bli känd “för att”. Hur ser framtiden ut för en beteendevetare ? Det är en relativt hård konkurrens om jobben och det har funnits ett överskott på beteendevetare. Men genom fyrtiotalisternas stora pensionsavgångar blir balansen på sikt bättre, vilket snart kommer att märkas.


Fler och fler akademiker arbetar på distans. I nya numret av Akademikern tar vi reda på hur distansarbetet utvecklats och hänger med Jim Enström på Arbetsförmedlingen som gjort distansarbetet till en livsstil.

Nu börjar också fler organisationer träffa sina klienter via skärmen. Här finns information för dig som är intresserad av att bli nämndeman vid någon av domstolarna i Sverige. Ta del av information om uppdraget som nämndeman, hur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg