fredag 15 mars 2019

Konsekvenser av depression

Ordet depression kommer från latinet och betyder nedtryckande eller nedstämdhet. En mycket passande benämning då det är precis så den som drabbats av en depression känner sig. Att ha tankar om att livet är tomt och meningslöst är ett av symtomen på depression. Du kan tänka att det inte är någon mening med att försöka göra något åt det som är fel, och att ingenting någonsin kommer att bli bra. Om du har en depression påverkas din kraft, din energi och din ork.


Den vanligaste formen av depression kallas egentlig depression och brukar delas upp i tre svårighetsgrader.

Gränserna mellan dem är inte skarpa, men de kan beskrivas ungefär så här: Lätt eller lindrig depression. Vid en lätt depression kan man ofta fungera socialt och praktiskt i sitt dagliga liv. Den psykiska ohälsan får även sociala konsekvenser i form av mer skilsmässor och misshandel.


Detta understryker vikten av att se och agera tidigt. I dag finns ganska många möjligheter att hjälpa i form av terapi och mediciner, säger Anne-Liis von Knorring. Roosevelt var minst sagt en president som verkade i händelsernas centrum! Artikeln är skriven av Carl-Henrik Larsson och finns på Nordisk Filatelis hemsida för frimärkssamlare.


I tydliga yttringar av psykiatrisk depression (som kan utlösas av besvärliga livssituationer) ser man t ex att hormonet cortisol, som har stor betydelse för att den akuta uppvarvningen skall fungera bra, är förhöjt och att det inte påverkas på ett normalt sätt när man försöka bromsa insöndringen av det till blodet.

Om den mest sannolika diagnosen är depression ska du och din läkare diskutera vilka behandlingar som finns och vad de innebär. Det är viktigt att du får en behandling för just din depression. En del har nytta av samtalsterapi, medan det för andra inte fungerar alls eller kanske först när man mår lite bättre och orkar utmana sina tankar.


I en studie, sade procent av kvinnorna att de var alltför pinsamt att söka hjälp för sin depression. Det finns en naturlig motvilja mot att blanda sig i den privata känslor av andra. Men för att nå dem som lider av depressioner , kan du behöva gå bortom vår komfortzon och uppmuntra dem som känner och älskar att söka behandling.


Dessa är kända som biologiska eller somatiska symptom och märks särskilt i de svårare formerna av depression. De kan vara förändringar på flera kroppsliga områden som i sig själva kan vara påfrestande och handikappande. Sömnen kan störas antingen av försenad insomning eller tidigt uppvaknande eller flera uppvakningar under natten. Hälsoliv har samlat sju punkter som alla deprimerade är trötta på att höra. Depression är en allvarlig psykisk sjukdom som kan få livshotande konsekvenser.


I denna långtidsuppföljning av deprimerade tonåringar studerar vi socio-ekonomiska effekter och konsekvenserna för psykisk och fysisk hälsa av att tidigt drabbas av depression. Skillnaden förklaras dock inte av högre kostnader för hälso- och sjukvår utan snarare av längre perioder med sjukersättning för patienter behandlade inom psykiatrin. Uppsatser om KONSEKVENSER AV DEPRESSION. Vid depression är stämningsläget kraftigt sänkt, medan det är ordentligt förhöjt vid ett maniskt tillstånd. Mani brukar i första hand associeras med starka, positiva känslor som att känna sig upprymd och oövervinnerlig, men det kan också finnas inslag av negativa känslor som irritabilitet och ilska.


Stress som är långvarig och som inte leder till att vi presterar mer får negativa konsekvenser för kroppen.

Vid denna situation lider vi mer av situation, än vad stresstillståndet hjälper oss att bli effektivare. De olika graderna beskriver hur mycket personen klarar av att fungera i vardagen. Lätt depression – vardagen går att hantera. Vid en lätt eller lindrig depression fungerar barnet eller tonåringen i vardagen, trots att hen mår dåligt.


Hen kan klara av att gå till skolan eller umgås med vänner, fast det kräver ansträngning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg